Latvijas Mazpulku XXII sporta spēles

Pirmssvētku dienā 2 komandas no 104. Dagdas mazpulka devās uz Sējas novadu, lai piedalītos mazpulcēnu tradicionālajās sporta spēlēs.
Interese par šo pasākumu ir ļoti liela, arī šogad sabrauca mazpulki no visas Latvijas un spēlēs startēja 69 komandas. Sporta disciplīnas mijās ar atjautības un apķērības uzdevumiem; komandas aktivitātes nomainīja individuālās sacensības. Dienas gaitā bija jāpierāda, ka ikviens mazpulcēns ir zinošs un protošs, bet, protams, katram gribējās kļūt par uzvarētāju.

Vakara pusē, gaidot rezultātus, Baltā galdauta svētku noskaņās notika tikšanās ar trim īpašiem Latvijas sportistiem - Olimpisko trīs medaļu (1 sudraba un 2 bronzas) ieguvējiem, kamaniņbraucējiem Andri un Juri Šiciem un paraolimpieti, vieglatlētikas mešanas disciplīnas sportistu - Aigaru Apini, kurš paraolimpiskajās spēlēs izcīnījis 8 medaļas (4 zelta, 2 sudraba, 2 bronzas). Sportisti atstāja ļoti patīkamu iespaidu – smaidoši, optimistiski, lepni par to, ka nes pasaulē Latvijas vārdu. Sevišķi lielu interesi izraisīja iespēja ne tikai apskatīt, bet arī pataustīt un pat pielaikot medaļas.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 36 (12.05.2017.)