Tiekas 9. klašu skolēni

Aprīļa nogalē Jaundomes muižā notika tradicionālais devīto klašu sadraudzības un arī karjeras vakars. Uz pasākumu ieradās skolēni un skolotāji no Dagdas, Ezernieku, Andzeļu, Andrupenes un Šķaunes skolām.
Pasākums sākās ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pasniedzējas Aloīdas Jurčenko lekciju “No sapņa uz mērķiem’’. Ar dažām sev gūtajām atziņām gribu padalīties: ar mērķtiecīgu cilvēku nevar manipulēt. Mēs kļūstam tādi, par ko mēs domājam. Nepietiek tikai ar domāšanu, vajag darīt. Mērķim ir jābūt pozitīvi formulētam:

Es gribu… Lūdziet un Jums taps dots. Bet, lai lūgtu, ir precīzi jāzina, ko vēlamies. Skaidrs, ka sapnis atšķiras no mērķa, jo jebkura mērķa sasniegšana ir virzīšanās uz pārmaiņām. Tādēļ skolas laikā ir jāatklāj savas spējas, prasmes un jāspodrina savi talanti. Mums bija iespēja domāt un dalīties ar blakussēdētājiem ar saviem mērķiem tuvākajam mēnesim, vienam un 10 gadiem. Pēc šīs nodarbības skolēni prezentēja savus mājas darbus. Katrai devītajai klasei vajadzēja sagatavot prezentāciju “Mēs tagad un nākotnē’’ jeb “Es esmu… Es būšu’’.. Skolēni demonstrēja savas sapņu profesijas. Turpinājumā katra klase uzstājās ar sagatavotu popielas numuru. Visiem dalībniekiem bija radoša un interesanta pieeja savam darbam. Uzreiz pēc popielas sekoja cienāšanās pie zviedru galda un diskotēka. Dagdas novada IKSN vadītāja M. Micķeviča pasniedza mums svētku kliņģerus un novēlēja sekmīgi pabeigt 9. klasi ar tik pozitīvu noti un noskaņojumu kā pasākumā un būt radošiem, nebaidīties kļūdīties un ar iedvesmu, aizrautību īstenot savas idejas, mērķus.



Pateicoties šim pasākumam, mēs iepazināmies un sadraudzējāmies viens ar otru, jo ar daudziem tiksimies vidusskolā 10. klasē. Lektore mums akcentēja, cik svarīgi spert pirmos soļus sava mērķa sasniegšanā: iesaistīties brīvprātīgajā darbā, ēnot savas nākotnes profesijas pārstāvjus, būt zinātkāriem.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 36 (12.05.2017.)