Krāslavas pamatskolas 1. a klase konkursā “Sportland pirmie soļi basketbolā”

img

Jau trešo gadu VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līga sadarbībā ar sporta apģērbu un inventāra tirgotājiem “Sportland” rīko konkursu “SPORTLAND pirmie soļi basketbolā”, lai ieinteresētu bērnus par sporta nodarbībām un aktīvu dzīvesveidu, kā arī palīdzētu iepazīt aizraujošo basketbola un sporta pasauli.

19. aprīlī Krāslavas pamatskolas 1.a klases 10 sportiskākie skolēni, 5 zēni un 5 meitenes, piedalījās konkursa superfinālā, kurš notika Salaspils Sporta namā. Neskatoties uz to, ka celties vajadzēja agri un mērot garu ceļu, sportiskais gars bērnos nenoplaka. Komandas “Ašie un brašie” kapteinis Nauris Stabulnieks teica tā: “Jādomā par uzvaru!”.



Sacensības sākās ar svinīgu atklāšanu, komandu iepazīstināšanu un kopējo iesildīšanos, veicot vingrinājumus. Komandas nepārtraukti uzmundrināja atraktīvais šovu vadītājs Renārs Zeltiņš un Latvijas sieviešu basketbola izlases dalībniece Liene Jansone. Visiem dalībniekiem bija jāveic 20 dažādas stafetes. Piemēram, stafeti “Piespēles” veica meitenes, bet “Spēka stafeti” pildīja zēni. Uzdevumi bija ļoti dažādi un interesanti -sportisti šņorēja krosenes, meta bumbu grozā, leca maisos, riņķoja kopā, stūma ķerru, bet uzdevumu “Kontroldarbs”- pildīja skolotājas. Viņām bija jāatbild uz 10 erudīcijas jautājumiem bez bērnu palīdzības.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 32 (25.04.2017.)