Vai labklājības ministrs teica patiesību?

img

Viņu sauc Gatis Eglītis. Daudzi no mums pievērsa uzmanību viņa īsajam Twitter ierakstam. Jaunieceltais ministrs aicina dažas no pašvaldību vēlēšanās uzvarējušajām partijām pārāk nepriecāties, jo Eiropas nauda visātrāk nonāks tajos novados, kur uzvarēja Saeimas koalīcijai piederošo partiju pārstāvji.

Un visi bija sašutuši. Prezidents šaubījās, vai Eglītis rakstīja nopietni, ka teiktais nav joks. Opozīcijas spēki nekavējoties pieprasīja jaunieceltā ministra, kurš pat vēl nebija paspējis stāties amatā, demisiju. Pašvaldību savienība pieprasīja valdībai paskaidrojumus.



Politologi draudzīgi prognozēja Eglīša krahu, bet premjerministrs viennozīmīgi atgādināja, ka ministram nevar būt sava viedokļa, viss teiktais tiks uztverts kā valdības nostāja. Tāpēc turpmāk jāsver katrs vārds. Tajā pašā laikā Kariņš atteicās atlaist savu vēl nepieņemto valdības kolēģi, apgalvojot, ka ministram ir jādod iespēja “sevi pierādīt”. Tas ir īss stāsta kopsavilkums. Rodas jautājums: kas tas bija? Nepareizi formulēta doma (paša skandāla varoņa versija) vai neviļus izrāvusies patiesība, neizskatīga un nomācoša? 



[...]



Andrejs JAKUBOVSKIS



 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.23
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv

Citi raksti