Noslēguma akords – uz ledus!

  • Sports
  • 25.03.2022 10:13
  • 557 skatījumi
img


Laikraksta "Ezerzeme" prognoze piepildījās! Atklāto čempionātu zemledus makšķerēšanā uz Dagdas ezera ledus apvienotajā Krāslavas novada masu pasākumu hronikā jau var ierakstīt kā reprezentatīvāko. Tikai trīs šī vaļasprieka cienītāju pietrūka, lai sasniegtu simtu! Ģeogrāfija - no Rīgas līdz Madonai, četrpadsmit daiļā dzimuma pārstāves, gandrīz desmits junioru. Vecums – no mazbērniem līdz vectēviem, daudzi ieradās ar ģimenēm. Labi pazīstamās pilsētu un lauku komandas - Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Skaistas, Kastuļinas, Konstantinovas, Kalniešu... Tikai sacensības - individuālās!
Nemaz nebaidoties grēkot pret patiesību, es to neaizmirstamo pavasara sestdienu drosmīgi saucu par festivālu. Ar sportisko kaislību intensitāti, makšķerēšanas azartu, saskarsmes siltumu, ko visu kopā mēdz dēvēt par domubiedru brālību! Ar dvēseli pieskaroties dabai, cilvēks kļūst tīrāks. Kad pasākums ir acīmredzami izdevies, sabiedrība novērtē tā organizatoru ieguldīto darbu. Apmēram pirms desmit gadiem spiningošanas un zemledus makšķerēšanas meistari Raitis Azins un Armands Pudniks pa īstam pievērsās sporta makšķerēšanai. Mani Dagdas draugi ne tikai vietējās sacensības padarīja par atklāto čempionātu, bet arī nemitīgi pilnveidoja gan organizēšanas metodiku, gan infrastruktūras attīstību – ar mērķi attīstīt tūrisma perspektīvas zilo ezeru zemē. Turklāt pastāvīgas rūpes par zivju audzēšanas aktivitāšu paplašināšanu. Sacensībās Dagdas ezera un Ežezera ūdeņos noķertās trofeju līdakas un asari nav mīts, bet gan realitāte.



Nemitīgā saziņā ar vaļasprieka kolēģiem, sarunās noteikti tiek pieminēta atmiņā palikusī neaizmirstamā diena, kad uz nelielā Galšūna ezera ledus pulcējās vairāk nekā pusotrs simts pretendentu uz prestižajām Dagdas balvām. Un tika noķerti kilogramīgi asari un brekši! Šīs izcili organizētās sacensības ir iegājušas vēsturē kā Galšūnas festivāls – šī vārda skaistākajā nozīmē. Ja ne pandēmijas ierobežojumi, brīnišķīgā tradīcija būtu turpināta un visbeidzot – spilgts noslēguma akords Dagdā.



[...]



Aleksejs GONČAROVS




 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.12



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv