Krāslavas šāvējam jauns novada rekords

  • Sports
  • 07.03.2017 12:54
  • 116 skatījumi

24.-26. februārī Krāslavas Sporta skolas šāvēji piedalījās Haapsalā (Igaunija) notikušajās ložu šaušanas sacensībās - stāsta šaušanas treneris Sergejs Šveds.   
Sacensībās piedalījās sportisti no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Somijas. Zēnu konkurencē bija 34 šāvēji, bet meiteņu grupā 17 dalībnieces. Pirmajā dienā šāvēji izpildīja vingrinājumu MŠ - 30 (30 šāvieni guļus). Rihards Plociņš ar personīgo rekordu (289 p.) ieguva 2.vietu, Mareks Mjadjuta ierindojās 8.vietā, bet Artūrs Verigo 18.vietā. Dana Soskova ar personīgo rekordu (288 p.) ieguva 2.vietu meiteņu grupā.  

Otrajā dienā šāvēji cīnījās vissarežģītākajā vingrinājumā MŠ3x10 (pa 10 šāvieni guļus, stāvus un no ceļa). Krāslavieši uzrādīja labus rezultātus, bet tomēr šoreiz palikām ārpus pjedestāla. Mareks Mjadjuta ierindojās 4.vietā, Rihardam Plociņam 6.vieta, Artūram Verigo ar personīgo rekordu 7.vieta un Danai Soskovai 6.vieta. 



Trešajā dienā šāvēji sacentās vingrinājumā PŠ-40 (40 šāvieni ar pneimatisko šauteni). Šajā vingrinājumā izcili nostartēja Mareks Mjadjuta. Viņš izpildīja Sporta Meistara kandidāta normatīvu un ar rezultātu 380 p. ierindojās 2.vietā. Ar pirmo vietu Marekam bija vienāds rezultāts, bet uzvaru svinēja sportists, kurš bija iešāvis vairāk centrāldesmitnieku. Šis rezultāts ir jauns Krāslavas novada rekords, iepriekšējais rekords 379 p. bija nepārspēts vairāk par 35 gadiem. Pārējo krāslaviešu pozīcijas šī vingrinājuma rezultātu tabulā: Rihards Plociņš 6.vieta, Artūrs Verigo 18.vieta un Dana Soskova 10.vieta.



Sacensības noslēdzās ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kur medaļu ieguvējus sumināja ar balvām.