Olimpiskās spēles Aleksandrovā

  • Sports
  • 14.06.2016 09:10
  • 324 skatījumi
img

Speciālā internātpamatskola ir neparasta mācību iestāde. Bērni ar īpašām vajadzībām ir viena no mūsdienu problēmām, un pašlaik šie skolēni mācās vairākās mūsu valsts speciālajās izglītības iestādēs.

Viņu skolotājiem ir nepieciešamas ne tikai zināšanas pedagoģijas jomā, bet arī īpaša sirsnība, kas raksturīga gādīgiem vecākiem, un, protams, psihologa pieredze un medicīnas darbinieka iemaņas. Par ko jau vairākkārt pārliecinājās arī šo rindu autors, kad atsaucās uz aicinājumu atspoguļot dažādus pasākumus, kas tika organizēti šāda tipa Dagdas novada mācību iestādē.

Par Aleksandrovas internātpamatskolas ikdienu un svētkiem un citām interesantām aktivitātēm avīze “Ezerzeme” stāsta regulāri. Nesenajā novada festivālā “Apskauj mani, māmuliņa!” Aleksandrovas pamatskolas audzēkņu netradicionālās modes priekšnesums Dagdā kļuva par īstu sensāciju, kas pārsteidza pat viesus no Baltkrievijas, Igaunijas un Lietuvas. Starptautiskā mēroga panākumu noslēpums ir vienkāršs: talantīgajai vadītājai Anitai Maļinovskai gadu garumā izdevās apvienot savā draudzīgajā pedagoģiskajā kolektīvā skolotājus pēc aicinājuma, kuriem ir pa spēkam jebkuras sarežģītības pakāpes darba uzdevumi.

Aleksejs GONČAROVS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 46 (14.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!