Krāslavas novada tūrisma uzņēmēji apkopoja aizvadītās tūrisma sezonas rezultātus

img


Uzņēmējiem jau izveidojusies tradīcija tikties, lai apspriestu gada rezultātus. Šoreiz dalībniekus uzņēma Ezernieku pagasta Jaundomes muižas Vides izglītības centrs.

Sanāksmē kopumā piedalījās 70 dalībnieki, kuri pārstāvēja 44 uzņēmumus un iestādes. No tiem 27 uzņēmumi sniedz viesu izmitināšanas pakalpojumus, 4 ir amatniecības uzņēmumi, 7 ir muzeji un 6 ražo pārtikas produktus.



Šogad starp neapšaubāmi pozitīvajām ziņām jāizceļ tūristu plūsmas pieaugumu novadā - tūristu skaits pieauga par 10%, un lielāko pieaugumu uzrādīja plūsma no Lietuvas. Krāslavas novada tūrisma informācijas centra vadītāja Tatjana Kozačuka iepazīstināja ar aizvadītās tūrisma sezonas statistikas datiem, uzstājoties ar prezentāciju.



Tatjana uzskata, ka pagājušā gada izaugsmi ietekmējusi vērienīgā Krāslavas simtgades svinēšana, kas iezīmējusies ar daudziem notikumiem visa gada garumā.



Tajā pašā laikā, neatkarīgi no jubilejas, mūsu novada ekonomikas tūrisma segments nestāv uz vietas, piedāvājot jaunus pakalpojumus un atpūtas formas. Piemēram, viens no vērā ņemamiem jaunumiem bija orientēšanās spēle Krāslavā, kas piesaistīja gan pilsētas viesu, gan pašu krāslaviešu uzmanību.



Jaunos Krāslavas novada tūrisma ceļvežus ikviens var paņemt Krāslavas novada tūrisma informācijas centrā vai Dagdas Tūrisma Punktā.



Gļebs BEĻAJEVS



Edītes LUKŠAS foto



Foto: Par galda rotu kļuva īpaši gatavota torte