Latvijas Iekšlietu ministra vizīte Robežniekos

img

Piektdien, 22.septembrī, Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ieradās Krāslavas novada Robežniekos, kur apskatīja Latvijas robežu ar Baltkrievijas Republiku. Vizītē piedalījās pārstāvji no Valsts robežsardzes, Valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi", Nodrošinājuma valsts aģentūras un Igaunijas robežsargi .

VAS “Latvijas valsts nekustamie īpašumi” valdes loceklis Renārs Griškevičs stāstīja par plāniem žoga izbūvi pabeigt līdz šī gada beigām. Ņemot vērā, ka uz robežas ar Krieviju ir teritorijas, kur nav darīts pilnīgi nekas. Viņa kolēģis ministram ziņoja par ainavas īpatnībām pierobežas zonā. Piemēram, purvu dziļums šeit ir daudz lielāks nekā vidēji Latvijā. Pagaidām robeža vēl tiek uzskatīta par būvlaukumu un nav nodota ekspluatācijā, taču visi darbi tiks pabeigti tuvākajā laikā. Nākamgad tiek plānots pabeigt moderno iekārtu uzstādīšanu.



Savukārt robežsargi apstiprināja nelegālas robežas šķērsošanas gadījumus. Vēl dienu iepriekš, patruļā kopā ar kolēģiem no Igaunijas, Robežnieku pagastā aizturēti Indijas pilsoņi. Igaunijas robežsargi uzskata, ka šī ir izcila valstu sadarbības pieredze, kas ļauj apmainīties ar pieredzi un apgūt nepieciešamās prasmes. Tāpat viņi atzīmēja veiksmīgu sadarbību ar vietējiem iedzīvotājiem, bez kuras neiztikt.



Pēc Iekšlietu ministra domām, saspringtā situācija austrumu pierobežas zonā var saglabāties ilgu laiku. Nepieciešams turpināt žoga izbūvi un nodrošināt drošību gan vietējiem iedzīvotājiem, gan Latvijai kopumā.



Jeļena AVSJUKEVIČA