Sadarbojoties var paveikt daudz vairāk!

img


Cik bieži mēs sakām pateicības vārdus? Vai mēs tos dzirdam no citiem? Bet tas ir ļoti svarīgi, ja tiek novērtēts jūsu darbs un dāsnums. Tieši tāpēc pagājušajā piektdienā Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas pagalmā notika jau par tradīciju kļuvušais pateicības pasākums.

Siltā rudens dienā, improvizētā brīvdabas zālē pulcējās bibliotēkas atbalstītāji, lasītāji un darbinieki, lai ne tikai patīkami pavadītu laiku lieliskā kompānijā, bet arī teiktu pateicības vārdus visiem tiem, kas ar vārdu un darbu atbalsta bibliotēku, jo sadarbojoties var paveikt daudz vairāk!



Svinīgais pasākums sākās ar Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas ansambļa “Krāslaviņa” uzstāšanos, kas Olgas Greckas vadībā izpildīja vairākas dziesmas. Pēc tam lasītavas darbiniece, šī pasākuma vadītāja Margarita Žavnerčika, deva vārdu direktorei – Valentīnai Magidas. Sveicienam skanēja saksofona mūzika Jevgeņija Tadello izpildījumā.





Par bibliotēkas lomu novada attīstībā liecina statistika: 2023. gadā Krāslavas novada Centrālo bibliotēku apmeklēja 18 240 lietotāji; šogad iepirktas 1359 grāmatas, periodiskie izdevumi un citi dokumentu eksemplāri; no tiem 640 ir bibliotēkas atbalstītāju ziedojumi. Kā atzina pasākuma vadītāja, to cilvēku skaits, kuri atbalsta bibliotēku, ar katru gadu pieaug, kas ļauj dažādot bibliotēkas pakalpojumus, veicina vietējo iedzīvotāju un viesu vēlēšanos lasīt. Krāslavas novada pagastu bibliotēku fondus papildināja oriģinālliterārie darbi, kultūras izdevumi, vārdnīcas, enciklopēdijas, uzziņu, kā arī bērnu literatūra.



Margarita Žavnerčika uzskaitīja 155 cilvēkus un organizācijas, kas atbalsta, apdāvina un iedvesmo bibliotēku. Tāpat pasākums tika papildināts ar trim tematiskām izstādēm; “Latviešu nacionālās kultūras bagātība – koka krēsls”; “Vilciena tējas krūzes turētājs”; “Mākslas īpašā noskaņa” Vjačeslava Aprupa gleznu personālizstādē.



Bibliotēkas kolektīvs bija sagatavojis vēl vienu pārsteigumu – Rīgas Valsts tehnikuma tehnoloģiju un inovāciju centra jauniešu studijas tērpu melnbaltās kolekcijas performanci.



Lai skaistā tradīcija – teikt pateicības vārdus – ne tikai paliek, bet arī nostiprina savas pozīcijas!



Jeļena AVSJUKEVIČA