Aktivitātes atpūtas vietā “Ežezers”

img

“Dagdas pusē saliedētā kopienā darbi sokas raitāk un tas kalpo ilgtermiņā, jo nododas no paaudzes paaudzēm,” saka biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” (LSK) Krāslavas komitejas projektu koordinatore Sandra Drozdova.

Izglītības Iniciatīvu centrs sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā un LSK projekta "Darbīgas kopienas" ietvaros organizēja pasākumu, kura mērķis - saliedēt brīvprātīgā darba veicējus, palīdzēt līdzcilvēkiem atgūties no Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem laikā, kad notiek kara darbība Ukrainā, no kuras cieš milzīgs skaits cilvēku. Bet dzīve turpinās un projekta realizētāji cenšas uzmundrināt cilvēkus, rīko aktivitātes, lai viņi izietu no mājām un atsāktu funkcionēt sabiedrībā. Aktivitātēs piedalās cilvēki, kuriem ir vēlme darboties projektā un uzzināt kaut ko jaunu. Šī ir trešā projekta aktivitāte, kura notika atpūtas kompleksā “Ežezers”. 



Šajā vietā biju pirmo reizi un man bija interesanti aprunāties ar atpūtas vietas administratoru Daini.





- Daini, pastāstiet par atpūtas vietu “Ežezers”. Kādus pakalpojumus šeit piedāvājat.



- Pamatpiedāvājums ir kempings, kurā ir astoņas mājiņas. Katrā ir divguļamā gulta, kā arī izvelkamais dīvāns. Katra mājiņa ir aprīkota ar tualeti un dušu. Mājiņās ir apsildāmā grīda un kondicionieris. Piecās no astoņām mājiņām ir arī televizors un trijās no astoņām ir sava terasīte.



Ir arī lielā trīs stāvu atpūtas māja, kas darbojas arī ziemā, jo mazās kempinga mājiņas ziemā netiek piedāvātas. Lielajā mājā ir deviņas gultas vietas.



Runājot par aktivitātēm, piedāvājam nomā plašu ūdens inventāra klāstu, laivas, katamarānus, SUP dēļus, kajakus un elektroniskos motorus laivām. Makšķerēšana, protams, arī ir pieejama, ezeram ir diezgan liels dziļums, daudz brekšu un līdaku, ir atļauts arī pašiem atbraukt ar savu laivu un makšķerēt. Ezers ir bagāts ar daudzveidīgām zivīm, dažādu reljefu, ir salām bagātākais ezers Baltijā. Mums pretī atrodas četrdesmit septiņu hektāru lielā Lāču sala. Tā pilnībā aizsedz Andzeļu ciemu. Šīs sezonas jaunums ir pilnīgi jauns kuteris. Ar to mēs tūristus vedam ekskursijās apkārt Ežezeram, ekskursiju izzinošu padara gida stāstījums.





Ir pieejama arī neliela pirtiņa laipas galā, kuru var iznomāt atsevišķi vai ar kublu. Kublu cenšamies turēt teritorijā, bet, ja tas netiek izmantots šeit, tad to varam izīrēt, tas ir transportējams.   



- Vai atpūtas cienītāju, jūsu klientu ir daudz?



- Tas ir atkarīgs no sezonas. Vasarā ūdens sasilst un var peldēties. Daudziem cilvēkiem vasarā ir atvaļinājums. Daudziem gribās būt tuvāk dabai, pie ūdeņiem. Pieprasījums ir atkarīgs arī no laika apstākļiem. 



- Kas jūsu atpūtas vietā ir īpašs, kas atšķir no citām atpūtas vietām?



- Mēs esam jauns tūrisma objekts Ežezera krastā. Esam sākuši savu darbību tikai pirms četriem gadiem. Mums ir kempinga mājiņas, kas ir retums mūsu pusē. Kā jau iepriekš minēju, mūsu mazajā kempiga mājiņā ir iespēja palikt četriem cilvēkiem un mums ir tādas astoņas mājiņas. Mēs arī piedāvājam izbraucienu automobilī “Volga”, pie mums var izīrēt velosipēdus, lai dotos ceļojumā apkārt Ežezera teritorijai vai ārpus tās. Es pats varu palīdzēt ar makšķerēšanu, izstāstot un parādot, kurā vietā ir seklāks, kurā dziļāks. Ja ir vēlme būt vēl tuvāk dabai, piedāvāsim arī telšu vietas,tualeti un dušu. Esam gājējiem draudzīga vieta, neatteiksim dzeramo ūdeni, ja kāds garām gājējs vai velosipēdists būs izslāpis. Kopumā mēs esam draudzīgi, aktīvi un  atvērti cilvēki, tāpēc vienmēr laipni gaidīsim jūsu zvanus un atbildēsim uz jūsu jautājumiem!



- Daini, vai esat apmierināts ar savu darbu šeit, Latgalē?



- Strādāju šeit neilgu laiku, bet ar patiku, ar optimismu skatos nākotnē. Manos darba pienākumos ir tūristu uzņemšana, reklāmas izplatīšana un viss iespējamais, lai cilvēkam būtu patīkami šurp atbraukt un arī atgriezties pie mums. Darbs ir atbildīgs, bet man patīk uzņemties atbildību un komunicēt ar cilvēkiem, tāpēc esmu ar visu apmierināts.



- Kā var ar jums sazināties? 



- Esam pieejami facebook (/www.facebook.com/Ezezers/), interneta vietnē www.ezezers.lv, arī saitē www.booking.com. Protams, var zvanīt pa tālruni 25900500, vai rakstīt uz e-pastu info@ezezers.lv



 



Aleksandrs Adrians KOVAĻOVS