Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skola atver logu pasaulei

img


Saulainajā 31. maija dienā Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolu absolvēja 37 audzēkņi.

 



Andžejs Beitāns, Māris Orols un Maksims Stepiņš 6 gadus mācījās akordeona spēli Dagdā, bet Marta Kangizere 8 gadus apguva izglītības programmu Vijoļspēlē Krāslavā. Aleksandra Terehova, Artūrs Milaševičs, Artemijs Krasnikovs un Georgijs Krasnikovs 8 gadus mācījās klavierspēli Krāslavā. Pūšaminstrumentu nodaļas absolventes mācījās 6 gadus Krāslavā. Darja Kanceviča apguva flautas spēli, bet Bernadetta Podjava - saksofona spēli. 





Arī mākslas programmas audzēkņu diplomdarbi iepriecināja ikvienu - gan skatītāju, gan darba veidotāju. Profesionālas ievirzes izglītības programmu “Vizuāli plastiskā māksla” absolvēja 27 audzēkņi:



9 audzēkņi Krāslavā - Ļubomila  Abramova, Samanta  Berestņeva, Sintija  Jevdokimova, Edgars  Koževņikovs, Jūlija  Krasnopoļska, Gabriels  Misjūns, Nika  Nipāne, Angelīna  Ostrovska, Darja  Vladimirova;



11 audzēkņi Dagdā - Patrīcija  Baldiņa, Samanta  Čerņavska, Edgars  Mačukāns, Nika  Malinovska, Katrīna  Maļuhina, Sintija  Mihailovska, Artjoms  Murāns, Milana  Poļaka, Anastasija  Smirnova, Daniela  Staneviča, Rebeka  Vjatere;



8 audzēkņi Indrā - Timurs  Begunovs, Aleksejs  Korovackis, Valērija  Kuzminska, Marta Kangizere, Aleksandra  Novikova, Artis  Olehno, Evelīna  Radelicka, Arīna  Zalboviča.



Mācību laikā iegūtās iemaņas un prasmes strādāt ar dažādiem materiāliem un tehnikām tika pielietotas, veidojot noslēguma darbus “Krāslavas novada logi”.



Pasākums izvērtās sirsnīgs un krāsains. Skolas mūzikas programmu pedagogi dāvināja pasākuma viesiem un absolventiem brīnišķīgus skaņdarbus.



Skolas beigšanas apliecības saņemtas. No izlaiduma dienas paliks ne tikai fotogrāfijas, bet arī atmiņas par kopīgi pavadīto laiku, iemaņas un iemācītās prasmes mūzikā un mākslā, kuras darīs dzīvi bagātāku, krāsaināku un interesantāku. Paldies audzēkņiem un audzēkņu vecākiem par kopā paveiktajiem darbiem, izturētajiem izaicinājumiem un skaisto pieredzi.



Paldies skolas pedagogiem par pašaizliedzīgo darbu un radošumu. Parasti ir skumji šķirties no saviem audzēkņiem, bet apziņa par to, ka mūsu bērni ir kļuvuši prasmīgāki, atraktīvāki, pacietīgāki, vērsti uz attīstību un izaugsmi, iedvesmo turpmākajam darbam.



Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skola atver logu pasaulei – tāda bija skolas izlaiduma tēma, un tāda ir apvienotās skolas koncepcija un moto.



2023./2024. mācību gadam Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skola uzņem audzēkņus šādās izglītības programmās:



Dagdā:



  • Taustiņinstrumentu spēle – Klavierspēle


  • Taustiņinstrumentu spēle – Akordeona spēle


  • Vizuāli plastiskā māksla


Indrā:



  • Vizuāli plastiskā māksla


Krāslavā



  • Taustiņinstrumentu spēle – Klavierspēle
  • Stīgu instrumentu spēle - Vijoles spēle
  • Vokālā mūzika - kora klase


  • Taustiņinstrumentu spēle – Akordeona spēle
  • Stīgu instrumentu spēle - Ģitāras spēle
  • Pūšaminstrumentu spēle – Flautas spēle


  • Vizuāli plastiskā māksla


Jāpiebilst, ka izglītības programma “Vokālā mūzika - kora klase” ir jauna, akreditēta izglītības programma Krāslavā. Mācoties šajā programmā, audzēkņi padziļināti varēs apgūt dziedāšanas prasmes.



Ceram, ka mūsu skolas absolventi nezaudēs saikni ar mums, viņi vienmēr ir gaidīti ciemiņi mūsu skolā.



Gaidām topošos mūziķus un māksliniekus savā skolā. Papildu uzņemšana jaunajam mācību gadam tiks organizēta augusta pēdējā nedēļā.



Baiba TRŪLE, direktores vietniece izglītības jomā



Ērika ZAROVSKA, skolas direktore