Vecāku asambleja 2023

img


Vecāku asambleja ir sena un laba “Varavīksnes” vidusskolas tradīcija. Te mācību gada noslēgumā svinīgi skan atzinības un sirsnīgas pateicības vārdi izciliem skolēniem, aktīviem un atbildīgiem vecākiem, talantīgiem pedagogiem. Pirmspēdējā maija diena, plašais skolas pagalms svētku noformējumā, skan fanfaras…



Lielo noslēguma sapulci ar nosaukumu “Vecāku asambleja 2023” atklāj starptautiskā līmenī pazīstamā mācību iestādes vadītāja Marija Micķeviča un Krāslavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Trūlis. Pirmais lielās koncertprogrammas numurs – dziesma latviešu valodā “Kur dzīvo laime?”. Saliedēto kori diriģēja Rita Andrejeva.



Pateicību un diplomu pasniegšana sākas ar pirmklasniekiem, pēc viņiem tika apbalvoti visi sākumklašu izcilnieki. Pirmie nosauktie sudraba laureāti – Staņislava Abramova, Nellija Puzanova, Violeta Lapo, Anna Bārtule un Laura Vojecka. Starp citu, šajā neaizmirstamajā vakarā vislielāko prieku izjuta septiņpadsmit sudraba balvu ieguvēji un tikpat zelta balvu ieguvēji! Godinot labākos no labākajiem, svinīgajai ceremonijai organiski pieslēdzās vecāki un skolotāji ar ziediem, tas asamblejai piešķir lielu ģimenes svētku noskaņu. Fotosesija vēl vairāk pastiprina vēsturiskā notikuma nozīmīgumu. Daudziem rokās ieslēgti telefoni. Ģimenes hronikas veidošana – tas ir obligāts pasākums!



Jau atklājot pasākumu, skolas direktore paziņoja, ka šim pasākumam ir sagatavoti desmit kilogrami diplomu. Nebija tālu no patiesības: precīzs apbalvoto skolēnu skaits – 146! vel gada balvas tika pasniegtas vecākiem un pedagogiem. Apbalvošanas ceremonija mijās ar koncerta priekšnesumiem, tie programmā bija divi desmiti, tostarp uzstājās arī dziedošie un dejojošie skolēni no Viļānu vidusskolas. Iemīļotās dziesmas, tautas un mūsdienu dejas, oriģināli priekšnesumi. Aplausi pastāvīgi pārauga ovācijās…



Turpināsim nosaukt dalībnieku vārdus, kuri ieguva sudraba apbalvojumu. Tie ir sestās klases skolēni Nikolajs Mjaliks, Alise Andrukoviča, Miroslavs Baženovs, Marks Vinogradovs, Aleksandra Andruškeviča un Aleksandro Menščikovs, ka arī astotklasnieki Raimonds Spiridonovs, Tomass Bergs, Stefans Gorns un Ksenija Čursina. Un divas izlaiduma klases pārstāves – Aleksa Maslovska un Anastasija Stigeviča.



Skaļi aplausi, ziedi un dāvanas tiem, kuri nopelnīja augstākā kaluma apbalvojumu. Zelta laureāti – Karīna Koreņevska, Antons Terehovs, Karolīna Urbanoviča, Darja Petuhova, Aleksandra Terehova, Anastasija Apenko, Karīna Dudarjonoka, Arturs Petkevičs, Marta Skripļonoka, Renārs Škagals, Anastasija Vanaga. Divpadsmitās klases skolēni tieši pieci – Ksenija Andžāne, Karīna Čursina, Daniels Pavlovičs, Andrejs Baranovskis un Ligita Petkeviča.



… Uz improvizētās skatuves kāpa vecāku padomes pārstāvji. Vēl viens pateicības vārdu birums skolēniem, skolotājiem, mammām un tētiem, kuri atstājuši spilgtas pēdas aizejošajā mācību gadā. Noslēdzošais akords – dziesma “Vienkārši dzīvot” kora izpildījumā.



Asambleju, ko norasināja viegls sēņu lietutiņš, organizēja Rita Andrejeva, Nadežda Adamoviča, Nadežda Tadello, Anžela Semjonova un Georgijs Krasnikovs.  



Svinības, kas paliks sirdīs un atmiņās…



Aleksejs GONČAROVS