Maija diena, kas paliks atmiņā

img

Maija sākums ar ieilgušo aprīļa vēsumu bija jau diezgan apnicis, toties maija otrā dekāde izvērtās ilgi gaidītā priekā. Sirds ir sajūsmas pilna, kad virs galvas rudzupuķu zilas debesis, koki zaļā tērpā, zem kājām dzeltens pieneņu paklājs. Saules žilbinošais zelts, ievu apreibinošā smarža, ziedu un svaiguma aromāti, lakstīgalas solo, vienmuļā dzeguzes kūkošana. Starojošas dienas, kad mājās nevar nosēdēt.

Maija otrā svētdiena, īsts vasaras laiks. Mātes diena ar ielūgumu uz bērnu svētkiem “Mazais spēkavīrs” Krāslavā. Noteiktajā stundā cilvēki pulcējās zālienā zem gadsimtiem vecu koku lapotnēm pie Kultūras nama sienām. Skanot mūzikai, ģimenes ar bērniem veica plašu apli ar jautriem izklaides sektoriem, kur veiklībā un precizitātē sacentās zēni un meitenes. Bērni ar prieku pieņēma saldās balvas, ne mazāk priecīgas bija mammas, tēti un vecvecāki.





Daudz pazīstamu seju... Kā vienmēr šeit satiku mūsu “Māmiņu kluba” bērnu pasākumu regulāros apmeklētājus. Ar savu nenogurdināmo enerģiju viņas apgalvo: jo vairāk svētku, jo gaišāka un interesantāka ir mūsu dzīve! Jūtīga mātes sirds ir neizsīkstošs brīnumu avots. Bez šaubām, šī saulainā un priecīgā diena noteikti paliks bērnu atmiņā. Par ko sirsnīgi pateicamies svētku organizatoriem, Krāslavas kultūras nama darbiniekiem. Jo grūtāki laiki, jo stiprākas ir savstarpējās komunikācijas slāpes.



Mums jātiekas biežāk!



Aleksejs GONČAROVS