Mātes diena Kombuļu Tautas namā

img


Maija otrā svētdiena izvērtās vasarīgi silta un saulaina. Gaisā virmoja ziedošu dārzu smarža, visur bija dzirdamas dažādu putnu dziesmas, un laukus rotāja košs zaļums. Likās, ka pati daba sveica sievietes Mātes dienā. Tieši šajā dienā, 14. maijā, Kombuļu Tautas namā notika svētku pasākums.

Noteiktajā laikā nelielajā, bet mājīgajā zālē sanākušos uzrunāja Tatjana Ļaksa:



“Mamma, māmiņa, māte – tie ir tikai daži vārdi, ar ko apzīmējam visdārgāko, kas ikvienam cilvēkam pasaulē ir, – savu māti. Māte ir visa sākums un dzīvības devēja, sargeņģelis, mīlestības un drošības sajūta. Tās ir jūtas un domas, kas raisās ikvienā no mums, ja pieminam māti un viņas lomu cilvēka dzīvē, arī visas cilvēces likteņos. Mātes mīlestības spēks dara brīnumus, tas smagos brīžos palīdz patverties, dziedē, iedvesmo un priecē. Ierasti atmiņas par māti ir visgaišākās, mīļākās un svētākās cilvēka dzīvē. Tās neizdziest arī tad, kad paši esam vecāku lomā un audzinām nākamās paaudzes, jo mūsos mātes liktais sirds gaišums tiek nodots tālāk bērniem.”



Pasākuma vadītāja pavēstīja, ka galvenie pasākuma “aktieri”, protams, būs bērni.



Bērni deklamēja māmiņām veltītus dzejoļus, popgrupas "Notiņas" meitenes izpildīja vairākas dziesmas no sava repertuāra, bet Krāslavas bērnu un jauniešu centra deju kolektīvs "Pastaliņas" - vairākas aizkustinošas dejas. Katrs priekšnesums bija caurstrāvots ar sirsnību, bija jūtams, ar kādu vēlmi bērni cenšas iepriecināt savas māmiņas un vecmāmiņas šajā īpašajā dienā.





Māmiņa ir ne tikai visdārgākais un tuvākais cilvēks. Daudzas daiļā dzimuma pārstāves ir lieliskas amatnieces, skaistuma radītājas. Kombuļu aktu zāles sienas rotāja gleznas pērlīšu mozaīkas tehnikā, ko veidojušas četras Kombuļu pagasta amatnieces - Terēzija Pokule, Anita Ungure, Veronika Plinta un Anita Naruševiča. Viņām Kombuļu un Aulejas pagastu pārvaldžu vadītājs Aivars Umbraško pasniedza  koši ziedošus puķu podus. Līdzīgu dāvanu saņēma arī bērnu kolektīvu vadītājas - Ināra Krute un Valda Timule, kā arī ar ziediem sveica mammas un meitas - Olitas un Lolitas dziedošo duetu. Tad pienāca aizkustinošākais brīdis: bērni visām zālē esošajām sievietēm dāvāja ziedošu atraitnīšu podiņus un teica novēlējumus. Bērni, kuri piedalījās koncertā, saņēma saldus gardumus.



Svētki izvērtās patiesi ģimeniski!



Jeļena AVSJUKEVIČA



Autores foto