Lieldienu radošais brančs Krāslavas māmiņu klubā

img

Piektdien, 7.aprīlī, Krāslavas māmiņu kluba Koprades telpā, kas durvis vēra marta beigās, notika Lieldienu radošais brančs.

Neskatoties uz to, ka telpa ir ierīkota pavisam nesen, tā jau tiek izmantota pilnā sparā. Notiek jauno māmiņu, kuras atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, tikšanās. Tiekoties ar dažādiem speciālistiem, var uzzināt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Piektdienās, sākot ar 14. aprīli, notiks nodarbību cikls pamatskolas skolēniem, lai iepazīstinātu un attīstītu bērnos veselīgus paradumus. 30.aprīlī vecākiem būs iespēja tikties ar sociālo pedagogu, lai parunātu par bērnu uzvedības problēmām un risināšanas iespējām. Savukārt, maijā notiks nodarbības topošajiem vecākiem. Bet tagad par branču.



Lai piedalītos pasākumā, bija iepriekš jāpiesakās. Tā kā pasākumam pieteicās vairāk dalībnieku nekā bija paredzēts, lai kopīgās jaunrades process būtu ērts, piedalīties gribētāji tika sadalīti divās grupās. Noteiktajā laikā pasākumu uzsāka branča vadītāja Inta Reča un Krāslavas Māmiņu kluba līdzdibinātāja Ieva Maļinovska.



Koprades telpa bija rūpīgi sagatavota - uz galdiem atradās viss nepieciešamais ēdiena un dekorāciju gatavošanai. Katram dalībniekam bija sagatavotas vārītas olas, lai pagatavotu Lieldienu ēdienus un dekorācijas. Intas sagatavotie padomi palīdzēja pašiem pagatavot majonēzi, kas kļuva par aizdaru sātīgiem pavasara salātiem. Kā īpašu gardumu, klātesošie varēja baudīt sviestmaizes ar paštaisītu kaņepju sviestu. Bērniem šoreiz ēdienu gatavošana īpaši neinteresēja, tāpēc viņi brīvbrīžos spēlējās ar lielajiem IGLU klučiem, būvējot mājas un slidkalniņus, kā arī īpaši pieprasīts bija multi-touch ekrāns, kurā bērni attīstīja savu radošumu, digitāli zīmējot un rakstot novēlējumus.





Kopīgās gatavošanās procesā Inta Reča padalījās ar dažādiem ieteikumiem, ko klātesošie uzreiz lika lietā. Kad salāti un maizītes bija pagatavotas, vecāki un bērni sāka dekorēt olas, izmantojot dekupāžas tehniku. Intas vadībā katrs dalībnieks ieguva vairākas dekorētas olas. Lieldienām kārtīgi sagatavojās pat tie, kuri ieradās no ārzemēm  uz pasākumu, saņēmuši ielūgumu no vecmāmiņas!



Atnākušie sarunājās un nesteidzās pamest viesmīlīgo telpu, jo šeit viss ir pārdomāts līdz mazākajai detaļai, mazākie apmeklētāji iekārtojušies šūpuļkrēslos un lielos pufos. Tā omulīgā atmosfērā vairākas stundas paskrēja nemanot.



Lieliska iespēja pavadīt laiku radošā saziņā un kopīgā darbā!



Branči tika finansēti Krāslavas novada domes īstenotā ESF projekts 9.2.4.2/16/I/097 “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.



Jeļena AVSJUKEVIČA



Autores foto