Skaistuma laboratorija Verhņedvinskā

img

Dīvains ir gada trešais mēnesis - tā sākums ir ziema ar kūstošā sniega elpu krūtīs, bet vidus jau pavasaris ar lāsteku slapjiem deguniem. Dzestrs, bet spirgts ir marta gaiss. Stindzinošs un spirdzinošs vienlaikus. Kad dienas vēl ietinušās ziemas apvalkātajos, pelēkajos sniega svārkos, kad pēkšņi tu pacel acis un pamani - uzzib tīrs sudrabs - pūpoli. Tas liecina, ka strauji tuvojas pavasaris un Lieldienas.

Tradicionāli, nu jau 3 gadus Dagdas novada pašvaldība tieši šajā laikā rīko savu radošo meistarklašu darbnīcas ‘’Pavasara pieskāriens’’ Verhņedvinskas centrālajā rajona bibliotēkā. Šogad līdz ar meistarklasēm, notika mūsu lieliskās, nenogurstošās novadnieces Tamāras Dorofejevas izšūto gleznu un svētbilžu izstāde ’’Dvēseles varavīksne’’ atklāšana. Liels interesentu pulks pulcējās zālē, lai ieklausītos ne tikai viņas stāstījumā par viņas hobiju - izšūšanu, bet arī klausītos Tamāras izpildījumā vārsmas par Latgali, dzimteni un sapņiem. Šogad savas radošās meistarklases piedāvāja: Ilona Mūrniece (mājas gariņa no liniem izgatavošana un pavasara dekorācijas), Erna Šļahota (dekoratīvo ziedu izgatavošana no vilnas diegiem un mandalu izgatavošana), Diāna Kiseļova un Ilga Moisejenoka (brošas izgatavošana no fuamerāna), Taisija Šangele (dekoratīvā piespraude no organzas) un Tamāra Dorofejeva (izsūšana ar pērlītēm un krustiņā).  Pārsteidza lielā cilvēku apmeklētība, interese apgūt kaut ko jaunu. Arī zēni, kas atnāca uz meistardarbnīcām, ar prieku gatavoja piespraudes māmiņām un māsām. Klases audzinātājiem pat vajadzēja vilk dažus prom no darbnīcām, jo rindā gaidīja jau nākamās grupas. Paldies par organizāciju Verhņedvinskas rajona bibliotēkas direktorei Ludmilai Kuvšinovai!



Dzīvot pasaulē ir skaisti, ja blakus ir debesis. Bet cik bieži cilvēks paceļ acis uz debesīm? Nav taču laika. Varbūt dažreiz der palūkoties arī sev apkārt. Tieši šodien šo skaistumu palīdzēja saskatīt un ieraudzīt mūsu lieliskās meistares: Tamāra, Diāna, Ilga, Taisija, Ilona un Erna. Paldies, Jums, par dāsnumu, par to, ka spējāt ieinteresēt ikvienu savu darbnīcas apmeklētāju, par to, ka bijāt lieliskas skolotājas, par to, ka nežēlojāt savu laiku un personīgos līdzekļus. Par to liecināja atsauksmes pēc darbnīcām un jautājums: vai būs nākošgad?



 Skaistumu savām rokām veidoja paši Verhņedvinskas cilvēki un saudzīgi, bet apmierināti ar saviem veidojumiem devās projām.



 



M. Micķeviča,



Dagdas novada IKSN vadītāja