Veiksmīga cilvēka padomi

Seja ir ne tikai cilvēka dvēseles spogulis, bet arī viņa veiksmīguma pakāpes atainojums. Vai jūs kādreiz esat redzējuši mūžīgu pesimistu neveiksminieku ar atklātu smaidu sejā?

Vērojot Elmāru Gengeru gan tikšanās laikā ar skolotājiem, gan arī kontaktējoties ar vecāko klašu audzēkņu kuplo auditoriju, es guvu patiesu baudu — smaids nenozuda no viņas sejas. Būdams pārliecināts par sevi, biznesa elites pārstāvis izdarīja strauju kāpienu pa karjeras kāpnēm, turklāt nevis īpašuma pirkšanā un pārdošanā kā daudzi miljonāri, bet gan informatīvo tehnoloģiju sfērā. Elmārs Gengers ir SIA “Tieto Enator Alise” (tā pazīstama ne tikai Latvijā) valdes priekšsēdētājs.

Viņš pabeidza latviešu skolu Krāslavā tieši pirms divdesmit gadiem. Sapņoja kļūt par ārstu, taču aizrāvās ar datortehniku tā, ka tas kļuva par viņas dzīves galveno darbu. Sarunā ar vecāko klašu audzēkņiem viņš sniedza precīzus padomus. Galvenais ir atrast misiju dzīvē, tad pat šķietami garlaicīgā programmēšana kļūs par radošu procesu! Ļoti svarīgi ir nebaidīties pieņemt lēmumus, bet šim nolūkam ir jātic sev un jāpaļaujas uz savu intuīciju, kas bāzējas uz skolā un universitātē iegūtajām zināšanām. Vēl ne mazāk svarīgi faktori ir komunikabilitāte, domubiedru komanda un tieksme kļūt par līderi. Citu pieredzes atkārtojums nenodrošina panākumus, veiksme uzsmaida tikai pirmatklājējiem. Informatīvās tehnoloģijas attīstās tik strauji, ka Internets dod vienādas iespējas Londonai, Parīzei un Krāslavai. Bet ceļš uz savu miljonu sākas skolas solā, tā uzskata laimīgais cilvēks Elmārs Gengers.

Aleksejs GONČAROVS