Latvijas Jauno Zemnieku klubs sadarbībā ar Zemkopības ministriju organizēja Karjeras dienas “Piens Medus Maize” Latvijas rajonu skolām, lai piesaistītu jauniešus dzīvei laukos un mazinātu to aizplūšanu uz pilsētām. Karjeras dienās piedalījās arī Robežnieku pamatskolas mazpulcēnu komanda: Liāna Murāne, Guntis Jeromenoks, Margarita Ļacka un Inta Gabrusāne.
Komandai vajadzēja piedalīties Piena nedēļā, Medus nedēļā un Maizes nedēļā, kas notika dažādās Latvijas vietās un kur varēja krāt uzvarai nepieciešamos punktus: karjeras dienu dalībnieki saņēma īpašas “pases”, kurās uzskaitīja katrā posmā nopelnītos punktus. Līdzjutēju skaits netika ierobežots. Uz katru pasākumu bērniem bija jāved pašu pagatavots produkts atbilstoši dienas tematikai. Siers ar piparmētru garšu tapa, pateicoties Vijas Joninas palīdzībai; medus pīrāgu bērni cepa Ērikas Gabrusānes virtuvē, bet maizes pirkstiņus izgatavot viņiem palīdzēja Vera Bīriņa.
Projekta nobeigums un punktu skaitīšana notika “Piena, maizes un medus” svētkos Jelgavā. Turp mūsējie veda pīrāgu, kas tapa ar Krāslavas konditoru palīdzību. Piecu minūšu laikā bija jāprezentē jaunais produkts, kas satur visas trīs komponentes — pienu, medu un maizi. Papildus punktus varēja sakrāt, arī piedaloties sporta sacensībās.
“Balva bija ļoti vilinoša — brauciens uz Turciju, to ieguva cēsinieki,” stāsta skolotāja Maija Šemele. “Mūsu audzēkņi ļoti dziļi pārdzīvoja zaudējumu, jo līdz uzvarai trūka pavisam nedaudz punktu — palikām piektajā vietā. No Krāslavas rajona Karjeras dienās piedalījās tikai Robežnieku mazpulks, kura komanda Jelgavā pirmām kārtām izcēlās ar vienotu formastērpu. Visi četri audzēkņi bija ģērbušies vienādas krāsas un stila apģērbā, ar ko paliks pasākuma rīkotāju un dalībnieku atmiņā.”
Juris ROGA