Kāpēc es izvēlējos pavāra profesiju?

Dagdas arodvidusskolā jautāja Aleksejs GONČAROVS.

Kristīne Potapova: “To es daru apzināti, jo mana māmiņa ir profesionāla pavāre un pilnībā apguvusi kulināro mākslu. Turklāt katrai sievietei ir jāprot garšīgi gatavot, lai pastāvīgi iepriecinātu radus un draugus.”

Jeļena Artjomova: “Pirmkārt, tas ir mans vaļasprieks. Otrkārt, es skaidri zinu, ka iekarot vīrieša sirdi var ar lieliski pagatavotu mal-tīti. Manam draugam patīk garšīgi paēst, bet viņa iecienītākais ēdiens ir vieni no manis gatavotajiem salātiem.”

Jekaterina Masļakova: “Ikvienai sievietei bez pavāra iema-ņām nevar iztikt. Vai ir slikti, ja prasme gar-šīgi gatavot kļūst par peļņas avotu? Pašlaik mūsu profesija visur, it sevišķi lielpilsētās, ir pieprasīta. Arī ārzemēs.”

Inga Smirnova: “Man agri nācās kļūt patstāvīgai, tāpēc es labi zinu, cik svarīgi ir būt labai saimniecei. Virtuve ir ne tikai karstais cehs, bet arī radoša darbnīca, kur pas-tāvīgi nepieciešama fantāzija. Šķiet, ka man tas izdodas.”

Irina Dmitrijeva: “Pavārs nekad nav izsalcis, bet garšīgi pagatavotais ēdiens pelnīs pateicību no tiem cilvēkiem, kuriem tas sagādās mazu prieku. Ēdiens var padarīt dzīvi saldu, arī man pašai patīk labi paēst.”