Veselības diena Sīvera ezera krastā

img

19. augustā Sīvera krastā noritēja pirmā Veselības diena ar intriģējošu un motivējošu nosaukumu “ŪDENS +SPORTS = VESELĪBA”. Alkas pēc veselības, saules un ūdens Krāslavas novada Skaistas pagasta kempingā “Sīveri” pulcēja 75 cilvēkus - ģimenes ar bērniem, ūdens sporta veidu entuziastus un profesionāļus.

Noderīgu informāciju pasākumā saņēma ikviens dalībnieks. Pieaugušos interesēja peldēšanas tehnikas un peldēšanas ietekme uz sirds, asinsvadu un nervu sistēmu, kā arī ūdens nozīme organisma funkcionēšanā, ko profesionāli sniedza peldēšanas trenere Snežana Bondare. Bērnus iespaidoja Eduarda Berga, ugunsdzēsēja – glābēja, stāstījums un demonstrētā videofilma par drošības tehnikas ievērošanu uz ūdens. Šķiet, tagad katrs bērns pirms sēšanās laivā vecākiem  lūgs glābšanas vesti un bez pieaugušo uzraudzības ūdenī neies.



Dalībnieki ar lielu prieku izmēģināja savus spēkus, uzlabojot vispārējo fizisko sagatavotību un sekmējot arī peldēšanai vajadzīgās pamatiemaņas – pareizu elpošanu, kustību koordināciju, tematiskajās komandu stafetēs uz sauszemes. Stafetēs ar atraktīviem nosaukumiem “Dārgumi no jūras dzelmēm”,  “Ūdensnesēji”, “Zem ūdens”, “Precīzie šāvēji”, “Vardes”, “Vēlmju kuģīši” piedalījās ne mazāk atraktīvas komandas “Poseidons” un “Neptūns”. Sīvā cīņā ar nelielu pārsvaru uzvarēja komanda “Poseidons”, taču pozitīvas emocijas un veselīgas balvas guva visi dalībnieki. 



Gunta AHROMKINA



Alekseja GONČAROVA foto



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 66 (29.08.2017.)