Televīzijas un radio infrastruktūras attīstības jautājumi

Krāslavas un Dagdas novada iedzīvotāju tikšanās ar Valsts radio un televīzijas centra, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes un Satiksmes ministrijas pārstāvjiem norisinājās Krāslavas novada domes zālē 3. augustā plkst. 16.00. Ieradās apmēram divi desmiti ieinteresēto skatītāju. Visus interesēja gan tēma, gan daudzu problēmu risināšanas jautājumi, gan infrastruktūras attīstības perspektīvas.

Mēs jau nebrīnāmies, ka daudziem pierobežas iedzīvotājiem ir liegta iespēja ne tikai skatīties Valsts televīzijas programmas, bet arī klausīties Latvijas radio. Vai jābrīnās, ka kāds patiesi uzskata, ka viņu prezidents ir Lukašenko…? Plašsaziņas līdzekļu pieejamības nodrošināšana katram Latvijas iedzīvotājam – Valsts televīzijas un radio centra problēma. Pasākumu diezgan pārliecinoši uzsāka minētā centra valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta. Iepazīstinājis ar sevi, Bokta kungs piedāvāja klātesošajiem prezentāciju par TV un radio infrastruktūras attīstību pēdējo 23 gadu laikā, stāstīja par pastāvīgu uzlabošanu, attīstību, investīcijām.



Prezentācijas lielākā daļa bija veltīta problēmām, ko spēj atrisināt tikai paši TV skatītāji vai radioklausītāji. Izrādījās, ka bieži vien laba radio vai televīzijas uztveres signāla neesamība ir saistīta ar novecojušiem televizoriem vai radiouztvērējiem, kabeļa bojājumiem, nepareizi uzstādītu ārējo antenu, istabas antenai traucē nesen atjaunotais skārda jumts, kā arī ģeogrāfiskā atrašanās vieta. Protams, Latvijas kartē ir arī objektīvi “balto plankumu” iemesli. Centra plānos ietilpst divu jaunu televīzijas torņu celtniecība: Skaistā (Krāslavas novads) un Aizpurvē (Viļakas novads). Torņiem būtiski jāuzlabo situācija, taču jautājums par to celtniecību līdz galam nav atrisināts, jo viss atkarīgs no finansējuma.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 60 (08.08.2017.)