Regulējums par kritiskās infrastruktūras objektu uzraudzību

Ministru kabinets pagājušonedēļ pieņēma noteikumus, kas pilnveido tiesisko regulējumu par kritiskās infrastruktūras objektu uzraudzību, lai uzlabotu drošību šajos objektos.

Atbilstoši Nacionālās drošības likumam, kritiskā infrastruktūra ir Latvijā izvietoti objekti, sistēmas vai to daļas, kuras ir būtiskas svarīgu sabiedrības funkciju īstenošanas, kā arī cilvēku veselības aizsardzības, drošības, ekonomiskās vai sociālās labklājības nodrošināšanai un kuru iznīcināšana vai darbības traucējumi būtiski ietekmētu valsts funkciju īstenošanu. Kritiskās infrastruktūras objektos ir nepieciešams augsts drošības režīms, jo to iznīcināšana vai darbības spēju samazināšana var apdraudēt nacionālo drošību un valsts pārvaldību.



Lai novērstu konstatētos trūkumus un nodrošinātu kritiskās infrastruktūras objektu normālu funkcionēšanu, ir izstrādāti Ministru kabineta noteikumi, Grozījumi MK 2010. gada 1. jūnija noteikumos Nr. 496 “Kritiskās infrastruktūras, tajā skaitā Eiropas kritiskās infrastruktūras, apzināšanas un drošības pasākumu plānošanas un īstenošanas kārtība”.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 45 (13.06.2017.)