Pirmā dāvana jubilejā

img

​Vladimiram Rukmanam šogad dubultā jubileja: rudenī apritēs 60 gadi, arī makšķernieka stāžs – tieši pusgadsimta. Un pirmo dāvanu kaislīgais kalniešu makšķernieks saņēma no Daugavas, kuras krastos viņš piedzima un uzauga.

Rāmā maija vakarā pēc darba dienas (Vladimirs strādā par pagasta autobusa šoferi) viņš ar spiningu devās uz upi. Strauji krītošais ūdens līmenis iezīmēja no bērnības zināmo atvaru, un šajā vietā viņš izrādījās pirmais. Notika brīnums – ar silikona ēsmas palīdzību Vladimirs ātri noķēra trīs līdakas, bet pēc tam tālākam metienam paņēma smago pašizgatavoto metāla vizuli… Sākumā nodomāja – aizķērās, bet, sajutis stipru rāvienu, saprata – lielais loms it kā iegūlās dibenā. Pēc kādām piecām minūtēm lielo monstru izdevās izkustināt, pirmais iespaids – aizķēris bebru. Daugavā tā bieži gadās. Makšķeraukla šķērsgriezumā 0,4 mm diktēja lēnu vilkšanas tempu, ļoti palīdzēja pieredze un bez inerces spoles noregulētā bremze. Apmēram divdesmit minūtes ilga saķeršanās, kamēr pie krasta parādījās upes krokodila milzīgais ģīmis. Saķēris līdaku aiz acīm, laimīgais makšķernieks ne bez piepūles izvilka to krastā.



Svēršana notika ar dažādiem svariem, gan skatītāji, gan līdzjutēji piekrita tam, ka maija eksemplārs sver 14 kilogramus. Savu personīgo rezultātu Vladimiram izdevās divkāršot, ar ko mēs viņu arī apsveicam!



Cienījamie kolēģi – makšķernieki, ja jums paveiksies pārspēt sezonas rekordu, noteikti ziņojiet redakcijai. Starp citu, pirms dažām dienām Dridža ezerā bija noķerta divpadsmit kilogramus smaga līdaka! Sami, sapali, plauži un lieli asari mūs arī interesē. Gaidīsim jaunus ziņojumus vai nu telefoniski vai rakstiski.



Tikai neaizmirstiet nofotografēt!



Aleksejs GONČAROVS