Latvijā gadā viens iedzīvotājs izdzer vidēji tikai 5 litrus sulas, kas ir stipri par maz, lai nodrošinātu organismam vajadzīgos vitamīnus un uzturvielas. Tamdēļ, līdz ar aprīļa — pēc seno latviešu kalendāra dēvētā sulu mēneša — iestāšanos, Latvijā norisināsies ikgadējas sabiedrību izglītojošas aktivitātes par sulu veselīgumu.
Šī gada izglītojošā projekta “CIDO Sulu akadēmija” ietvaros tiek skaidrots, kā arī sabiedrība tiek aicināta iesaistīties un izmēģināt, kādu pozitīvu iedarbību var sniegt dažādas sulas. Katrai sulai ir īpašs minerālvielu, vitamīnu, ogļhidrātu, kā arī citu vērtīgu uzturvielu sastāvs un apjoms, kas orga- nismam nodrošina atšķirīgu pozitīvu ietekmi. Piemēram, ābolu sula ir vērtīgs dzelzs avots, kas pastiprina skābekļa daudzuma pievadi smadzenēm, tā palīdzot uzlabot koncentrēšanās spējas. Savukārt CIDO rozā greipfrūtu sulā ir īpaši daudz C vitamīna, kas stiprina imūnsistēmu un paaugstina organisma izturību. Apelsīnu sula veicina asinsriti, un tās sastāvā esošais magnijs labvēlīgi iedarbojas uz nervu sistēmu un palīdz sakārtot domas.
Arī Veselības ministrija, uztura speciālisti un ārsti ikdienā iesaka lietot 100% sulas tieši to sastāvā esošo vitamīnu, minerālvielu, ogļhidrātu un citu vērtīgo uzturvielu dēļ, kas uzlabo ne tikai imūnsistēmu, bet arī sirds un vēdera darbību, redzi un asinsriti. Turklāt pēc būtības 100% sulas uzturvielu ziņā ir tie paši augļi un dārzeņi.
Inese LIELPINKA, SIA “CIDO Grupa” pārstāve