“Siļķes kažokā” vēsture Vai jūs zināt, kā radies viens no mūsu nacionālajiem ēdieniem, kas pazīstams ar nosaukumu “Siļķe kažokā”? Tas bija šādi. 1918. gadā kāds tirgotājs Anastass Bogomilovs, bija stipri norūpējies par savu traktieru stāvokli Maskavā un Tverā.
Lieta tāda, ka viņa apmeklētāji bieži vien piedzērās, uzsāka strīdus, kas beidzās ar kautiņiem — tika dauzīti trauki, lauztas mēbeles, izsisti logi. Un te viens no viņa pavāriem — kāds Aristarhs Prokopcevs — izdomāja interesantu recepti. Viņš paņēma siļķi, kas simbolizēja proletāriešus, pievienoja kartupeļus (tie simbolizēja zemniekus), asinssarkano bieti (tai bija asins un boļševiku karoga krāsa) un franču Provansas mērci.
Bogomilova tavernā šis ēdiens tika prezentēts pirms jaunā 1919. gada. Visi šī traktiera apmeklētāji un viesi labprāt ēda šo neparasto un garšīgo ēdienu, līdz ar to mazāk noreiba un mazāk kāvās. Vēlākajos gados, kad izcēlās pasaules kari, Bogomilova un Prokopceva vārdi tika aizmirsti. Ēdiena recepte saglabājusies ar nosaukumu “Siļķe kažokā”, lai gan kartupeļi, bietes un mērce (majonēze) maz atgādina pinkainu kažoku, bet ēdiens ar vienkāršu, pieejamu recepti un neparastu garšu kļuva pierasts tautā un guva plašu izplatību.