Vasaras estrādes atklāšana Aulejā

  • Kultūra
  • 30.08.2019 15:32
  • 316 skatījumi
img

Latvijas kora māksla ir pasaules mēroga fenomens. Nopietna aizraušanās ar radošumu nozīmē pastāvīgu darbu un pilnveidošanos. Mūsu republikā ir populāras dziedātāju un dejotāju kolektīvu vasaras nometnes.

Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris “Aura” katru gadu maina vasaras mēģinājumu adreses, un šovasar ir izvēlējies Auleju. Pateicībā par aulejiešu sirsnību un viesmīlību tika rīkots liels koncerts Tautas namā. Kora priekšnesuma laikā diriģents Edgars Vītols stāstīja par kora vēsturi, kā arī komentēja tautas klasikas un Raimonda Paula skaņdarbu priekšnesumus. Minēšu vienu no cildenajām atziņām: “Kamēr degs Līgo ugunskuri, Latvija dzīvos!



Pēc brīnišķīgā koncerta pirmās daļas notika koristu un skatītāju lāpu gājiens uz Aulejas ezera krastu, kur tika atklāta neliela vasaras estrāde – Latgales atdzimšanas simbols. Sirsnīgajā savienībā piedalījās kora mākslas cienītāji no Andrupenes un Krāslavas, bet kopējo skatītāju sajūsmu un atzinību izteica Olga Grecka. Tieši viņas skolniece Monta Lipšāne paveica milzīgu darbu, lai Latvijas LU kora “AURA” darbi skanētu zilo ezeru un bērzu birztalu zemē.




Aleksejs GONČAROV