Aņca atrod līgavaini

  • Kultūra
  • 23.08.2019 10:38
  • 240 skatījumi
img

16. augustā Šķaunes Tautas namā (TN) tika svinēti Atvasaras humora svētki. Humora deva mūsu ikdienas dzīvē ir nepieciešama!

Tā domā arī Ilona Kozlovska, pasākumu organizatore, šo svētku idejas autore un režisore.  
Svētku scenārijs vērpās ap humora pilnās Aņcas, kuru lieliski attēloja pati svētku rīkotāja, precībām. Pasākuma laikā tika meklēts potenciālais precinieks, un, aizsteidzoties notikumiem priekšā, varu pavēstīt – tas tika veiksmīgi atrasts vietējo iedzīvotāju vidū. Precīzi to apliecināt nevaru, jo šoreiz, atvainojiet, darbu savienoju ar izklaidi – kopā ar Skaistas TN pašdarbniekiem piedalījos šai pasākumā ne tikai kā skatītāja un reportiere, bet arī kā viena no kāzu tērpu modelēm… Kādam tas šķitīs neprofesionāli, bet ņemiet par labu – man ir ļoti svarīgas šīs brīnišķīgās, sirsnīgās attiecības ar Skaistas pagasta pašdarbniekiem un, kad Guntiņa (Gunta Ļaksa – Timinska) aicina demonstrēt tērpus no savas netradicionālās modes tērpu kolekcijas, atteikt nevaru. Tāpēc brīdī, kad notika līgavaiņa izvēle uz skatuves, nebiju klāt, jo tērpos defilē iznācienam. 




Precības ir nopietna lieta, bet kas būtu dzīve bez jautrības! Brūtgāna meklēšanā iesaistījās, gan vietējie, atraktīvie Šķaunes pašdarbnieki - amatierteātra “Pasmaidi” dalībnieki un folkloras kopa “Gaiļupeite”, kas, apvienojoties ar Ezernieku “Akmiņeicas” dziedātājām, izpildīja latgaļu kāzu dziesmas, gan viesi. Skanīgais baltkrievu  biedrības “Verbica” ansamblis “Akolica” dziedāja jautras un pamācošas baltkrievu dziesmas. Skatītājus uzjautrināja Ķepovas amatierteātra “Jautraviņa” skečs un Rēzeknes novada Dubuļu TN drāmas pulciņa “Traļi-Vaļi” vadītājas Žannas Anisčenko monologs. 




Kā jau minēju, Skaistas TN pašdarbnieki demonstrēja netradicionālus precību tērpus, no kuriem viens modelis tika izvēlēts līgavas kāzu kleitai, bet pirms tam skaistieši demonstrēja muzikālu pamācību meitiņām, kas uzticas viltīgiem puišiem. Uz svētkiem bija ieradies arī kāds spāņu senjors ar vietējo tulku.




Jautri un sirsnīgi tika nosvinēti humora svētki, draudzīgi atvadījās kolektīvi, lai dotos savos ikdienas darbos un gaitās, sirdīs saglabājot gaišos prieka mirkļus un draudzības uguntiņu, kas mudina satikties nu jau citos svētkos, citā tautas namā.
Paldies par kopā pavadītajiem jaukajiem svētkiem!



Iveta LEIKUMA