Latgales senioru dižkoncerts Riebiņos

  • Kultūra
  • 24.08.2018 19:25
  • 349 skatījumi
img

Latvijas simtgades svinību ietvaros Riebiņu parka estrādē notikušais Latgales senioru dižkoncerts “Lobs ar lobu sasatika” izskanēja ar moto – “Tikai 100-gadē – 700 seniori vienuviet!”

Pasākums sākās ar mēģinājumiem, kas pierādīja, ka visi senioru kolektīvi pasākumam gatavojušies atbildīgi un koncerts izdosies godam. Jāatzīmē svētku organizatoru profesionālais darbs – viss noritēja gludi un savlaicīgi, arī svētku dalībnieku ēdināšana. Spēcinošo griķu putru ar piedevām atveda Zemessardzes 35. nodrošinājuma bataljona lauka virtuves vīri.



Svētku dienas galvenā daļa sākās ar visu dižkoncerta dalībnieku svētku gājienu no baznīcas līdz Riebiņu parka estrādei. Vingru soli, stalti kā jaunībā, dziedot, un, pat uzdejojot jautrās kapelas “Augusti” pavadījumā, gājiena dalībnieki tuvojās estrādei, kur tos sagaidīja svētku vadītāji – Riebiņu novada kultūras centra vadītāja Ilga Pokšāne un pasākumu organizatore Ilze Piskunova. Daiļajām dāmām pasākumu palīdzēja vadīt īpašais viesis – dziedātājs Ainars Bumbieris.



Klātesošos uzrunāja Pensionāru federācijas priekšsēdētāja vietniece Dzintra Žilde, Latgales reģionālās pensionāru apvienības vadītāja Helēna Piziča, sirsnīgus vārdus Latgales senioriem savas uzstāšanās laikā veltīja Labklājības ministrs Jānis Reirs, tika nolasītas Zemkopības ministra Jāņa Dūklava un 12. Saeimas deputāta Alda Adamoviča apsveikuma vēstules, ar klusuma brīdi tika godināta ilggadējās Latgales reģionālās pensionāru apvienības vadītājas Zofijas Zujevas piemiņa.



Pasākums izdevās košs un skanīgs, neskatoties uz koncerta laikā uznākošo lietu, sirsnīgs un silts. Netrūka humora un joku, kas uzturēja dižkoncerta pozitīvo noskaņu. Visu pasākuma laiku kopā ar senioriem bija arī Riebiņu katoļu baznīcas prāvests Aivars Kursītis. Savā uzrunā senioriem viņš pateicās par to, ka tieši viņi nodod tālāk jaunajai paaudzei Dieva Vārdu.



Riebiņu novada domes priekšsēdētājs Pēteris Rožinskis Latgales senioru biedrību vadītājiem pasniedza Pateicības rakstus, piemiņas veltes saņēma arī pašdarbības kolektīvu vadītāji.



Dižkoncerts izskanējis. Paldies visiem dalībniekiem par izturību un dzīvesprieku!



Nākamais dižkoncerts tiek plānots 2019. gadā Daugavpils novada Višķos.



Iveta LEIKUMA