Valda Timule: mums ir, ar ko lepoties!

  • Kultūra
  • 19.09.2017 16:17
  • 152 skatījumi

Iemeslu, lai tiktos un intervētu Krāslavas kultūras nama direktori Valdu Timuli, man bija daudz: gaidāmie Dziesmu un deju svētki Latvijas Republikas simtgades svinību ietvaros, pilsētas jubileja, mūsu KN pusgadsimta jubileja… Turklāt gribējās uzzināt, kā dzīvo mūsu galvenais kultūras pavards, kādus plānus lolo, ar kādām uzvarām lepojas. Piektdienas rītā es iegāju kultūras namā, zālē notika remontdarbi, skatuve bija pilna ar krēsliem, paliktņiem, saliekamajām kāpnēm, strādnieki darbojās uz jumta, remontdarbu skaņas sagrāva ierasto priekšstatu par kultūras iestādes darba atmosfēru. Direktores kabinetā bija ērti un klusi. Tase aromātiskas kafijas, ērts dīvāns, diktofons… Saruna sākās…

- Paldies, Valda, ka atradi laiku tiktos. Pirmais jautājums par gatavošanos īpašajiem Dziesmu un deju svētkiem nākamajā gadā. Vai jau zināms, kam laimēsies pārstāvēt mūsu novadu šajā svarīgajā pasākumā?



- Dziesmu un deju svētkos 2018. gadā Latvijas Republikas simtgades programmas ietvaros Krāslavas novadu pārstāvēs divi kori un desmit deju kolektīvi. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem kolektīviem, kuri pretendē uzstāties mūsu galvenajā pasākumā, vajadzēja piedalīties skatēs divus gadus pēc kārtas. Tāpēc mēs jau šodien zinām tos, kuri brauks uz Rīgu 2018. gada 30. jūnijā. Dalībnieku sastāvs ir apstiprināts, un neviens vairs nevar pretendēt. Mēs, protams, ļoti ceram, ka nekas netraucēs visiem 12 kolektīviem doties uz šiem svētkiem. Kas attiecas uz mazākumtautību biedrību kolektīviem, tad to skate notiks decembra sākumā, kad arī tiks noteikti šīs kategorijas dalībnieki. No visas sirds gribu novēlēt panākumus Krāslavas vokālajiem ansambļiem “Ivuška” un “Strumeņ”, kā arī kolektīvam “Viktorija” no Robežniekiem. Bet, lūk, koristi un dejotāji jau mierīgi var gatavoties. Un, ja koru “Nova” un “Krāslava” kolektīvi ir pieredzējuši un visiem labi pazīstami, tad starp dejotājiem ir arī jauniņie: senioru grupa “Šaltupe” no Izvaltas, mūsu KN kolektīvs “Rūtoj”. Abi kolektīvi ļoti veiksmīgi startēja un ieguva pirmās pakāpes diplomus. Kā vienmēr sevi labi prezentēja “Jautraviņa”, iegūstot augstākās pakāpes diplomu. Tagad kolektīvs var mierīgi gatavot vēl vienu deju programmu, jo svētku ietvaros tādas programmas būs divas: Daugavas stadionā un arēnā “Rīga”.



Andrejs Jakubovskis



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 72 (19.09.2017.)