“Zavaļinka” Nr. 7: programmā tikai zvaigznes!

  • Kultūra
  • 18.08.2017 13:37
  • 184 skatījumi
img

Viens no mūsu reģiona interesantākajiem tradicionālajiem pasākumiem – “Zavaļinka” Svariņos. Pirmo reizi 12. augustā apmeklēdams pēc skaita septītos svētkus, patiesi to varu apstiprināt. Vēlreiz pārliecinājos, ka mūsu novadā dzīvojam līdzās neparasti talantīgiem un pozitīviem cilvēkiem, taču par visu pēc kārtas…

Svariņu tautas namā brīvu vietu nebija, bet ap pagasta kultūras pavardu ritēja improvizēti mēģinājumi, visiem gribējās labi izskatīties, jo “Zavaļinka” – tas ir nopietni, kaut arī jautri. Tieši pulksten divos mūzikas pavadījumā parādījās “zvaigzne”! Tieši tā ar sevi iepazīstināja tautas nama un festivāla vadītāja Erna Šļahota, tiesa, pēc tam viņa precizēja, ka “zvaigzne” viņa ir tikai šajā pasākumā, bet vēlāk vispār “latiņu” nolaida vēl zemāk, paskaidrodama, ka šajos svētkos viņa ir tikai “zvaigznes” tērpā, bet īstās zvaigznes būs tie, kuri uzstāsies uz skatuves. Kā jau katrai zvaigznei, vadītājai bija vajadzīgs arī zvaigžņu skaitītājs, kuru skatītāji sagaidīja ar aplausiem. Turpinājumā svētkus viņi vadīja divatā – “zvaigzne” un “zvaigžņu skaitītājs”.
Šogad “Zavaļinka” norisinājās gandrīz vai “Holivudas” formātā: uz skatuves uzstājās zvaigznes, bet blakus skatuvei skatītāju acu priekšā tika veidota sava “zvaigžņu aleja”, kur koncerta dalībnieki atstāja savus autogrāfus uz sagatavotiem grezniem kartona “gaismekļiem”. Programmas priekšnesumus vienoja jautras pasākuma vadītāju reprīzes, viesu apsveikumi, rotaļas ar zāli. Bija jautri, viegli un grezni. Svētkiem netraucēja pat pamatīgais karstums, kurš 12. augustā bija galīgi nevietā. Tagad par dalībniekiem!



Andrejs Jakubovskis



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 63 (18.08.2017.)