Šķeltova: talanti un pielūdzēji

  • Kultūra
  • 14.07.2017 14:59
  • 130 skatījumi
img

​Sestdienas vakars, kluss, silts. Reta parādība šī gada drūmajā vasarā, kura jau tāpat rada sarežģījumus smagajai lauku ikdienai. Zālāji pāraug, sapļaut sienu paveicās tikai laimīgākajiem. Čīkstuļiem nav vietas laukos, tāpēc jāmāk izgrozīties jebkurā situācijā. Arī laiks darbam, laiks atpūtai.

Šķeltova. Noteiktā stundā pie tautas nama ierodas automašīnas, ģimeņu straumītes no ciemata ieliņām saplūst lielā upē. Daudziem rokās ziedu pušķi. Šoreiz dubultsvētki: pilngadīgo sumināšana un vēl talantu šovs. Mēs bieži sakām – Dieva dāvana, taču īstenībā par talantīgiem nepiedzimst, par tādiem kļūst. Viss sākas ar sapni un ticību saviem spēkiem. Arī īstu dzīves baudījumu gūst tie, kuru sirdis pukst citu labā. Talants – pastāvīgs darbs, reizināts ar iedvesmu. Par to ļoti izjusti runāja šeit dzimusī Vija Kudiņa, kuras maizes muzejs Aglonā ieguvis ne tikai republikas mēroga, bet arī starptautisku popularitāti.



Visu cieņu pasākuma vadītājai Astrīdai, kuras izpildījumā dzejas rindas radīja brīnišķīgi lirisku un sirsnīgu vakara skanējumu.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 53 (14.07.2017.)