Jaundomes muižas viesi

  • Kultūra
  • 07.07.2017 16:27
  • 136 skatījumi
img

​Dagdas novada kultūras atpūtas pasākumu cienītājiem ir paveicies! Katra vasaras sestdiena – brīnišķīgas atpūtas iespējas. Cik reižu pats esmu pārliecinājies, ka pasākumi – no visas sirds, nevis ķeksītim. Un šejienes vakara ballītes ar dejām līdz rītausmai apskauž kaimiņi.

Par Jaundomes muižas spožajiem vakariem esmu dzirdējis jau sen, pienāca laiks pašam pārliecināties par tautas teikto. Un uzreiz pirmais kompliments organizatoriem: stundu pirms lielā koncerta nebija viegli atrast vietu, kur atstāt auto. Desmitiem automašīnu, simtiem ciemiņu, starp kuriem pārsvarā puiši un meitenes. Lai arī izglītojošā ekocentra restaurācijas darbi vēl nav pabeigti, gribētāju pārvaldīt veco muižu ir gana daudz. Sākumā padomāju, ka kolorītais muižnieku pāris ir pārvaldnieks Jānis Andžāns un Sandra Viškure, kuri neskopojās ar sirsnīgiem apsveikuma vārdiem ciemiņiem. Bez kavēšanās vadītāju iniciatīvu pārņēma Sintija un Stanislavs, bet ar pirmo koncerta numuru Ezernieku teātra kolektīvs ieintriģēja ar šādu lugu – par Jaundomes saimnieka titula konkursu.



Komēdijas sižets ir tikai uvertīra, ko papildināja populārā folkloras ansambļa “Akmineica” latgaļu tautas dziesmas. Bet, kad uz skatuves kāpa tautas deju ansamblis “Dagda”, skatītāju sajūsma sasniedza apogeju. Pēc teatralizētās jaunā muižnieka kronēšanas atkal pārsteigums – pāvu deja Latgalē populārā ansambļa “Fazira” izpildījumā. Atkal gribējās dziesmu, un šo zaļās zāles vēlmi piepildīja melodiskā “Tautas studija”. Tālāk vietējais jauniešu vokālais ansamblis “Gamma” sacentās ar dejojošajām Skaistas dīvām. Pietrūka lauku ermoņiku, bet arī šo skatītāju kaprīzi izpildīja Ivans Zeleniks. Viņš tik sparīgi vilka plēšas, ka radās tautas deju pavadījums.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 51 (07.07.2017.)