Septiņdesmito gadu diskotēka Andrupenē…

  • Kultūra
  • 30.06.2017 15:32
  • 134 skatījumi
img

​Lauku sēta, kuras pagalms pārtapis par teātra skatuvi, un simtiem skatītāju no tuvākām un tālākām vietām.

Sagaidīt šeit draugus Līgo naktī ir sena tradīcija, bet amatierteātra trupa vienmēr sagatavos neaizmirstamu pārsteigumu. Šoreiz izcilais režisors un galvenās lomas atveidotājs Dainis Platacis piedāvāja skatītājiem uzvedumu pēc Miervalža Birzes lugas “Melnais portfelis” motīviem.



Sākumā ar maksimālu skaļumu ieskanējās pusaizmirstās, taču sirdij tik tuvās, septiņdesmito gadu melodijas, ugunīgās dejas un… kafejnīcā aizmirstais portfelis, ar kuru arī sākas tik aizraujoša intriga, ka smiekli zālē zem zilajām debesīm bija neiedomājami. Bija arī programmas nagla, kad aktieri un teātra cienītāji sveica jubilejā iemīļoto aktieri Aināru Streļču, kurš šoreiz bija miliča formā. Bet bufetnieces lomas atveidotāja Irēna Maļķeviča ir atzīta Andrupenes amatierteātra zvaigzne. Skatītāji draudzīgi aplaudēja neparasto komēdiju lomu atveidotājiem - Jānim Platacim, Skaidrītei Pauliņai, Aināram Streļčam, Irēnai Maļķevičai, Zeltītei Zdanovičai un Nadeždai Bogdanovai. Bet kopumā uzvedumā bija iesaistīti divi desmiti aktieru.



Noslēgumā – lielā loterija, bet galveno balvu, velosipēdu, aizveda uz Auleju Andrupenes vakaru pastāvīgais apmeklētājs Ainārs Dzalbs. Kā jau pieklājas, Līgo vakars sākās ar sirdi aizkustinošu dziesmu folkloras ansambļa “Sovvaļnīki” izpildījumā. Ozola vainagi, pļavu ziedu pušķi, alus, siers un Aleksandra Visocka Latgales keramika arī bija. Turpinājumā – dejas līdz rītausmai. Saules ausma visīsākajā vasaras naktī ir kaut kas neiedomājams!



Aleksejs GONČAROVS