“Latvijas ekspresis simtgadei” Indrā

  • Kultūra
  • 30.05.2017 10:29
  • 111 skatījumi
img

Speciālais vilciena reiss “Latvijas ekspresis simtgadei”, kas pagājušās nedēļas nogalē devās cauri visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem, lai dažādu Latvijas vietu staciju laukumos sniegtu 12 unikālus bezmaksas koncertus, atbraucot no Rīgas, 26. maijā pl.13:40 piestāja Indrā.

Vilciena vairāk kā 160 pasažierus - Rīgas korus “Balsis”, “Monēta”, “Rīga”, deju kolektīvus “Ačkups”, “Auda”, “Dardedze” un to vadītājus Indrā sagaidīja folkloras kopas “Mozī Izvoltīši”, “Izvoltīši”, “Rudzutaka”, Indras pagasta iedzīvotāji un viesi.



Turpat Indras stacijas laukumā norisa krāšņs koncerts, kuru vadīja Krāslavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste, “Latvijai 100” koordinatore Inga Kavinska un Krāslavas kultūras nama kultūras pasākumu organizators Voldemārs Varslavāns.



Stāsta projekta “Latvijas ekspresis simtgadei” idejas autors un projekta vadītājs Andrejs Filipovs: “Pirms četriem gadiem ar Dziesmu un deju svētku ekspresi tika ieskandināti 25. Dziesmu svētki. Todien speciāls vilciena reiss ar koristiem un dejotājiem no Rīgas līdz Gulbenei, tālāk ar bānīti līdz Alūksnei, piestāja dažādās Latvijas dzelzceļa stacijās, kur vilciena pasažieri sadziedāja un sadancoja ar vietējiem kolektīviem.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 41 (30.05.2017.)