Trio “Non-stop” – “Nav cilvēku, kuri nedzied! Daudzi vienkārši dzied ar dvēseli!”

  • Kultūra
  • 03.05.2017 11:19
  • 394 skatījumi
img

Starp “Varavīksnes” vidusskolas radošajiem kolektīviem vokālais trio “Nonstop” izceļas ar uzvaru skaitu dažādos konkursos un piedalīšanos daudzos festivālos. Krāslavas skatītāji ir labi pazīstami ar šo triju meiteņu daiļradi, ansamblis bieži uzstājas pilsētas pasākumos. Iepazīsimies: Anna Latkovska, Ērika Zaikovska, Elizabete Naruševiča.

Kad jūs pirmo reizi kāpāt uz skatuves kā vokālistes?



Anna: Man bija septiņi gadi. Es vēl nebiju pat pirmklasniece, apmeklēju sagatavošanas grupu. Tas bija mūsu izlaidums. Uz skatuves nedziedāju viena, uzstājās visa grupa. Kādu dziesmu dziedājām - jau neatceros. Bet pēc tam pirmajā klasē jau apmeklēju ansambļa mēģinājumus.



Ērika: Es sāku dziedāt vēl dārziņā. Atceros, ka piedalījos konkursā “Cālis”.



Liza: Dziedāt sāku dārziņā, bet pirmie konkursi notika jau skolas laikā. Dziedāju korī un ansamblī.



Cik gadu dziedat trijatā?



Ērika: Jau rit otrais gads.



Kā sanāca, ka jūs izveidojāt trio?



Anna: Sākumā dziedājām divatā ar Ēriku. Pēc tam nolēmām, ka vajag kaut ko pamainīt, sarežģīt. Mūsu vadītāja Rita Andrejeva piedāvāja mums atrast kādu trešo, lai dziedātu trīsbalsīgi. Atradām Lizu, viņai laba, augsta balss. Uzaicinājām, viņa piekrita.



Kādos konkursos piedalījāties šogad?



Ērika: Šogad piedalījāmies konkursā “No baroka līdz rokam”. Sākumā Rēzeknē, pēc tam Rīgā. Anna: Ieguvām pirmās pakāpes diplomus gan Rēzeknē, gan Rīgā. Finālā bijām vienīgais kolektīvs no Latgales.



Ērika: Vēl mēs uzstājāmies koncertā Baltkrievijas konsulātā Daugavpilī, kļuvām par dalībniekiem vairākos koncertos “Krāslavas dienu” ietvaros, daudz koncertējam arī mūsu novada pagastos. 20. maijā brauksim uz Dagdu…



Kā izvēlaties dziesmas savam kolektīvam?



Ērika: Ar meitenēm draudzējamies arī ārpus mēģinājumiem. Mums ir līdzīgas gaumes, kopā izvēlamies dziesmas, kuras mums patīk.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 34 (03.05.2017.)