Unikālas vāzes un dekoratīvi trauki…

  • Kultūra
  • 18.04.2017 15:24
  • 154 skatījumi
img

Māksliniece Inese Brants – atzīta porcelāna apgleznošanas meistare, kuras vārds ir pazīstams tālu ārpus Latvijas robežām.
Izmantojot tradicionālās un novatoriskās apgleznošanas metodes, viņa ir panākusi pārsteidzošus rezultātus, kas izraisa skaistuma cienītāju sajūsmu. Par to varēja pārliecināties arī krāslavieši, ekspozīcijas “Mirdzums”, kas izvērsusies Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā, dalībnieki. Starp eksponātiem ir izstādes darbi, kas pavisam nesen tika izstādīti Rīgas P o r c e l ā n a muzejā. Krāsu harmonija, fantāzijas lidojums, stilu sintēze – Ineses Brants, kura sniegusi nenovērtējamu dāvanu mūsu pilsētai, unikālais radošums.

Steidziet apmeklēt ekspozīciju, kas muzejā skatāma līdz 12. jūnijam. Pirmo reizi skatītāji ieraudzīs jaunos, izgaismotos statņus, kuros izvietoti galvaspilsētas mākslinieces unikālie darbi. Prezentācijas laikā sirsnīgus apbrīnas un pateicības vārdus izteica domes pārstāvis Viktors Moisejs, muzeja direktors Valdemārs Gekišs, gleznotājs Andrejs Gorgocs. Un neparastu pavadījumu radīja ievērojamais mūziķis Aleksandrs Maijers.



Aleksejs GONČAROVS