Latvijas atklātais kauss ielu un mūsdienu dejās

  • Kultūra
  • 07.04.2017 11:47
  • 90 skatījumi
img

Deju studija “Stoptime” jau septīto reizi rīko šo forumu Daugavpilī, trešo reizi starptautisko sacensību formātā. Šogad sacensības kausa ietvaros norisinājās Olimpiskā centra zālē, bez Latvijas dejotājiem programmā tika pieteikti arī viesi no Baltkrievijas un Lietuvas.
Atklātā kausa pastāvīgie dalībnieki no Polijas, Igaunijas un Krievijas šogad neatbrauca, izvēloties citas sacensības (šogad gan Polijā, gan Baltkrievijā, gan Lietuvā vienlaikus norisinājās vairāki lieli deju pasākumi).

Latvijas atklātais kauss sākās 1. aprīlī un norisinājās divas dienas. Kopējais dalībnieku skaits, pēc organizatoru aplēsēm, ap 1200 cilvēku. Pirmajā dienā sacentās “ielu” deju izpildītāji. Man laimējās ieraudzīt kausa otrās dienas dalībniekus, kad uz deju grīdas parādījās mūsdienu deju kolektīvi. Uzreiz gribu pateikt, ka krāslaviešu dejotāji otrajā dienā netika pieteikti, bet tieši krāslavieši bija foruma galvenie organizatori (Aleksandrs un Evita Lukšas), arī pasākuma dīdžejs (Viktors Ivanovs) ir mūsu novadnieks, kas priecēja un pilnībā attaisnoja manu klātbūtni šajos deju svētkos.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 28 (07.04.2017.)