Turpinot sadarbību

  • Kultūra
  • 24.03.2017 15:12
  • 103 skatījumi
img

Izstādes “Grāfi Broel Plāteri un Krāslava” atklāšana Braslavā
Starpvalstu sadarbība veicina ne tikai pieredzes un radošo ideju apmaiņu, inovatīvu ideju īstenošanu, bet tas ir arī efektīvs veids kā saprast un izzināt savas valsts un kaimiņvalsts vēsturi, atklājot kopīgus krustpunktus pagātnē, nodrošinot arī kopīgā kultūrvēsturiskā mantojuma izpēti un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Ielūkojoties Krāslavas vēstures lappusēs, ir redzama cieša savstarpēja mijiedarbība arī ārpus tās robežām, tajā skaitā ar kaimiņu tautām. Tādēļ pievēršanās starpvalstu faktoram ir ļoti nozīmīga un pamatota. Sadarbība starp Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju un Braslavas rajona muzeju apvienību veiksmīgi tiek īstenota jau kopš 2014. gada septembra. Turpinot šo sadarbību un, muzejiem savstarpēji vienojoties, šoreiz tika nolemts pievērsties nozīmīgajam Krāslavas vēstures posmam – grāfu Plāteru laikiem, iepazīstinot Braslavas iedzīvotājus ar Krāslavai tik ļoti nozīmīgo kultūrvēsturisko mantojumu.



11. marta rītā Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja kolektīvs devās uz omulīgo kaimiņu pilsētu Braslavu Baltkrievijā, kur Braslavas vēstures un novadpētniecības muzejā tika atklāta Krāslavas muzeja sagatavotā izstāde “Grāfi Broel Plāteri un Krāslava”, tādējādi iepazīstinot ar grāfu Plāteru dzimtas līkločiem un to devumu Krāslavas attīstībā. Vēloties akcentēt Krāslavas un Braslavas muzeju sadarbību, tika pasniegts SIA “Krāslava D” konditorejas meistaru ceptais svētku kliņģeris ar uzrakstu “Krāslava - Braslava” kā simbolisks apliecinājums abu muzeju sadraudzībai.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 24 (24.03.2017.)