Krimināls, notikumi

Laika periodā no 02.11.2022. līdz 15.11.2022. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 134 notikumi, no tiem tika uzsākti 9 kriminālprocesi, tika reģistrētas trīs riska informācijas par saņemtiem zvaniem no krāpniekiem, bet nauda netika izkrāpta, un svarīgākie notikumi:

14.11.2022. tika uzsākts kriminālprocess  atbilstoši Krimināllikuma 262.panta pirmajai daļai par to, ka transportlīdzekļa vadītājs vadīja transportlīdzekli alkohola reibuma stāvoklī, bez transportlīdzekļu vadītāja tiesībām, kuras netika iegūtas likumā noteiktajā kārtībā. Notiek izmeklēšana.



12.11.2022.tika uzsākts kriminālprocess  atbilstoši Krimināllikuma 175.panta trešajai daļai par to, ka Krāslavā, Raiņa ielā, nezināmas personas , uzlaužot slēdzeni, no dārza mājiņas nozaga iesniedzējai vairākas mantas.



11.11.2022. tika uzsākts kriminālprocess  atbilstoši Krimināllikuma 175.panta trešajai daļai par to, ka Krāslavā, Pļavu ielā, nezināmas personas uzlauza garāžu, no kuras izdarīja dažādu instrumentu un mantu zādzību.



07.11.2022. tika uzsākti divi  kriminālprocesi  atbilstoši Krimināllikuma 170.pantam par to, ka vīrieši izvairās pildīt Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijas lēmumu par uzturlīdzekļu maksāšanu saviem  bērniem. Notiek izmeklēšana.



06.11.2022. tika uzsākts kriminālprocess  atbilstoši Krimināllikuma 262.panta pirmajai daļai par to, ka transportlīdzekļa vadītājs vadīja transportlīdzekli alkohola reibuma stāvoklī, bez transportlīdzekļu vadītāja tiesībām, kuras netika iegūtas likumā noteiktajā kārtībā. Notiek izmeklēšana.



04.11.2022. tika uzsākts kriminālprocess  atbilstoši Krimināllikuma 13.nodaļai par to, ka Krāslavas novadā, Ūdrīšu pagastā, Augstkalnē daudzīvokļu mājā vienā no dzīvokļiem izcēlās ugunsgrēks, kura laikā bojā gāja vīrietis, nosmakot no dūmiem. Notiek izmeklēšana.



03.11.2022. tika uzsākts kriminālprocess  atbilstoši Krimināllikuma 230.panta pirmajai daļai, par to, ka Krāslavas novadā, Kombuļu pagastā, Kusiņos pie Ota ezera  tika atrasts miris suns ar šautu brūci. Notiek izmeklēšana. Lūdzam, atsaukties lieciniekus, ja kādam ir informācija, kas varēja sašaut suni.



02.11.2022. tika uzsākts kriminālprocess  atbilstoši Krimināllikuma 180.panta pirmajai daļai par to, ka Krāslavas novadā, Ūdrīšu pagastā, no diviem traktoriem tika nozagta dīzeļdegviela. Vainīgās personas tika noskaidrotas un aizturētas.  Minētais kriminālprocess tika pievienots pie citiem analoģiskiem kriminālprocesiem par dīzeļdegvielas zādzībām Krāslavas novadā. Kā arī  divas personas par minēto noziegumu izdarīšanu tika aizturētas un pret abām aizdomās turētajām personām tika piemēroti drošības līdzekļi - apcietinājumi.



Svetlana OSTROVSKA,



Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietniece