Krimināls, notikumi

Laika periodā no 17.11.2020. līdz 25.11.2020. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 49 notikumi, no tiem svarīgākie:

• 21. novembrī tika uzsākts kriminālprocess par to, VP Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi saņēma informāciju, ka Krāslavas novadā uz ceļa Izvalta-Krāslava, tika konstatēts patvaļīgi nomedīts dzīvnieks aļņa teļš. Kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta 2. daļas, par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās, izdarītas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, vai ja ar tām radīts būtisks kaitējums, - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Saistībā ar augstākminēto notikumu Valsts policijas Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas aicina atsaukties aculieciniekus un ikvienu personu, kurai ir ziņas par augstākminētā noziedzīgā nodarījuma apstākļiem, iespējamām iesaistītajām personām, zvanot policijai pa tālruņa numuru 65603403 vai 110.



• 19. novembrī plkst.23.00 tika uzsākts kriminālprocess par to, ka Krāslavā, Aronsona ielā pie atkritumu konteineriem, politelēna maisā, tika atrasti trīs jaundzimuši kucēni bez dzīvības pazīmēm. Kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230. panta pirmās daļas par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, vai par dzīvnieka spīdzināšanu - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Saistībā ar augstākminēto notikumu Valsts policijas Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas aicina atsaukties aculieciniekus un ikvienu personu, kurai ir ziņas par augstākminētā noziedzīgā nodarījuma apstākļiem, iespējamām iesaistītajām personām, zvanot policijai pa tālruņa numuru 65603403 vai 110.



• 17. novembrī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka Krāslavas novadā, 1968. gadā dzimis vīrietis, ļaunprātīgi izvairās pildīt uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijas lēmumu par uzturlīdzekļu izmaksu saviem bērniem. Kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana. Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 170. panta - par izvairīšanos no tiesas nolēmuma vai kompetentas valsts institūcijas lēmuma pildīšanas, ar kuru uzlikts pienākums apgādāt savus vecākus, vecvecākus, bērnus, mazbērnus vai citas personas un dot tiem uzturu, - soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.



Tika reģistrēti vairāki ceļu satiksmes negadījumi neviena perona nav cietusi.