Krimināls, notikumi

Laika periodā no 11.09.2019. līdz 18.09.2019. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 52 notikumi, no tiem būtiskākais:

11. septembrī, policijā ar iesniegumu vērsās 1992. g. dzimušais S., kurš paskaidroja, ka 8. septembrī, apm.plkst.5.00 tika aplaupīts Krāslavā, Admiņu ielā. Pēc cietušā vārdiem divi nepazīstami vīrieši, kuri tika sastapti pa ceļam, nodarot miesas bojājumus, paņēma rokas somiņu ar dokumentiem, mobilo telefonu, naudu un aizbēga. Par doto faktu tika uzsākts kriminālprocess, notiek vainīgo personu noskaidrošana. 



13. septembrī, vēlu vakarā Krāslavā, Aronsona ielā 12, uzlaužot durvju atslēgu no dzīvokļa tika nozagti juvelierizstrādājumi un nauda. Notiek izmeklēšana.



13. septembrī tika reģistrētas divas zādzības Ūdrīšu pagasta Augstkalnes ciemā: pensionāriem Dīķu ielā pazuda 2 SEB bankas kartes un četras automašīnas riepas ar diskiem, bet Celtnieku ielā no šķūnīša motorzāģis “Jonsered 2240”. Tika uzsākti kriminālprocesi, notiek kriminālmeklēšanas pasākumi, vērsti uz zādzību atklāšanu.



Naktī uz 16. septembri, Krāslava pagasta Pastaros, no vairākiem traktoriem tika nolieta dīzeļdegviela. Notiek vainīgo personu noskaidrošana.



Krāslavas novadā aiztur cigarešu kontrabandistu ūdenslīdēja tērpā



Krāslavas novadā pirmdien 16. septembrī robežsargi aizturējuši cigarešu kontrabandistu ūdenslīdēja tērpā, aģentūru LETA Valsts robežsardzē. Pirmdienas rītā operatīvo pasākumu rezultātā robežsargi Piedrujas pagasta Aleksandrova ciema apkaimē aizturēja divus vīriešus, kuri pārvietoja vairākus melnā polietilēna plēvē ietītus saiņus. Ne viens, ne otrs no aizturētajiem nevarēja uzrādīt personību apliecinošus dokumentus. Viens no vīriešiem aizturēšanas brīdī bija ģērbies ūdenslīdēja kostīmā, turklāt lai novērstu viņa pretošanos, robežsargiem nācās pielietot speclīdzekļus. Kopumā robežsargi saiņos atrada 70 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās sākts kriminālprocess, savukārt par pierobežas joslas režīma pārkāpumiem abiem vīriešiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli. Aģentūrai LETA gan neizdevās noskaidrot, vai vīrieši pirms tam cigaretes pārvietojuši pa kādu robežas tuvumā esošu ūdenstilpni, taču LETA arhīvs liecina, ka iepriekš robežsargi uz upēm ir konstatējuši saiņus ar kontrabandu. Likumpārkāpēji ievietoti Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas vietā.



LETA