Krimināls, notikumi

Laika periodā no 14.08.2019. līdz 21.08.2019. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 80 notikumi, no tiem vairākas zādzības:

Naktī uz 14. augustu, Krāslavā, Lielā ielā 56, izņemot loga rūti no angāra, tika nozagts divritenis, augstspiediena mazgātājs Karcher un kaste ar instrumentiem. Operatīvo meklēšanas pasākumu gaitā tika noskaidrota un aizturēta vainīgā persona - agrāk vairākkārt tiesāts Ž., dzimušais 1984. gadā, kā arī izņemtas zagtās mantas.




14. augustā tika konstatēts, ka Krāslavā, no garāžas Rēzeknes ielā 37, tika nozagta kanna ar benzīnu, zāles pļāvējs un divi velosipēdi.




Naktī uz 15. augustu, no garāžas Podnieku ielā 26, Krāslavā tika nozagti elektroinstrumenti. 




16. augustā tika konstatēts, ka uzlauzts viens no dzīvokļiem Lielā ielā 18, Krāslavā un nozagts televizors Samsung.




Naktī uz 16. augustu, Kombuļu pagasta Romuļos tika nozagta augsnes frēze HPG un ūdens sūknis DAEWOO ar benzīna dzinēju.




17. augustā tika uzsākts kriminālprocess par degvielas zādzību no garāžas Latgales ielā 8, Krāslavā.




Aulejas pagastā konstatētas trīs elektroganu un akumulatoru zādzības. Turklāt 20. augustā Aulejas ciemā tika aizturēts agrāk tiesāts P., dzimušais 1987. gadā, kurš ielauzās svešā mājā.




14. augustā tika aizturēts 1958. gadā dzimušais B., kurš būdams alkohola reibumā un, greizsirdības vadīts, pielietojot virtuves nazi, draudēja nogalināt 1972. gadā dzimušo K. Pret varmāku tika uzsākts kriminālprocess atbilstoši Krimināllikuma 132.pantam (Draudi izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu).



 



Uz jautājumu par nepilngadīgas meitenes izvarošanu laikrakstam “Ezerzeme” atbildi sniedz Ksenija Belova, VP Latgales reģiona pārvaldes vecākais speciālists: 




“Varam apliecināt, ka šī gada 11. augustā aizdomās par tādas personas izvarošanu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, tika aizturēti divi cilvēki, kuriem ar tiesas lēmumu tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Par notikušo Valsts policijas Krāslavas iecirknī ir ierosināts kriminālprocess pēc KL 159.panta 3. daļas un lietā turpinās aktīva izmeklēšana un tiek skaidroti visi notikušā apstākļi, ka arī iesaistīto personu saistība ar šo noziedzīgo nodarījumu.




Pēc pašlaik likumsargu rīcībā esošās informācijas, minētais noziedzīgais nodarījums pastrādāts savstarpēji pazīstamu personu lokā, kuras notikuma dienā kopīgi lietojušas alkoholiskos dzērienus.




Pagaidām izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nevaram sniegt, taču, tiklīdz tas būs iespējams, informēsim sabiedrību par izmeklēšanas gaitu.”