RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs - vieta izaugsmei un atbalstam

img

Vai esat kādreiz domājuši par to, kā mēs veidojam nākotni? Kas nepieciešams, lai īstenotu jaunas idejas, izstrādātu inovatīvas tehnoloģijas un pārveidotu pasauli ap mums?



Atbilde slēpjas izglītībā, vietā, kur jaunieši iegūst zināšanas un iespējas īstenot savus sapņus. Šajā ziņā Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs var būt patiesi lielisks palīgs. RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs ir Rīgas Valsts tehnikuma struktūrvienība, kas atrodas tepat Krāslavā, Aronsona ielā 3. Tā ir profesionālās izglītības iestāde, kura  piedāvā plašu izglītības programmu klāstu un lieliskas iespējas audzēkņiem iegūt vidējo izglītību un profesiju vienlaicīgi. RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs skolēniem ar pamatizglītību pēc 9. klases piedāvā apgūt sekojošas izglītibas programmas: “Programmēšanas tehniķis” (4 gadi), „Autovirsbūves remontatslēdznieks”(4 gadi) un „Tērpu izgatavošanas un stila speciālists” (4 gadi), vienlaicīgi iegūstot gan profesiju gan vidējo izglītību  , bet jauno  progammu „Koksnes materiālu apstrādātājs” (2 gadi ) var apgūt tie jaunieši, kuri vēlas apgūt tikai profesiju 2 gadu laikā. Tehnikumā ir labi aprīkotas telpas mācībām, kokapstrādes un auto remonta  darbnīcas, kurās audzēkņi var praktiski apgūt savu arodu, izmantojot mūsdienīgas iekārtas, un iegūt nepieciešamās zināšanas un prasmes savas nākotnes karjeras veidošanai



Viena no galvenajām priekšrocībām RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrā ir rūpes par audzēkņiem. Šeit ir izveidota atbalstoša vide, pedagogi un personāls ir gatavs sniegt palīdzību un atbalstu tiem audzēkņiem, kuri saskaras ar grūtībām vai nepārliecinātību. Tiek piedāvātas konsultācijas, individuālās nodarbības un citi atbalsta veidi, lai nodrošinātu katra audzēkņa panākumus. Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs piedāvā audzēkņiem unikālas iespējas piedalīties dažādos projektos, ārpus stundu pasākumos un profesionālās meistarības konkursos. Katru gadu audzēkņiem tiek dota iespēja piedalīties Erasmus+ mobilitātes aktivitātēs ārzemēs, pilnveidojot savas profesionālās prasmes citās profesionālās izglītības mācību iestādēs Eiropā – Itālijā, Francijā. Audzēkņi aktīvi iesaistās dažādos tehnikuma projektos, attīstot savus talantus un prasmes, labiekārtojot vidi tepat dzimtajā pilsētā un sniedzot savu ieguldījumu vietējās kopienas attīstībā.





Lai attīstītu audzēkņu radošās prasmes, tehnikumā tiek organizēti dažādi konkursi - “Dizaina objektu veidošana no metāla”, ”Izzini koku caur rotājumiem”, “Gudrais datoriķis”. Audzēkņi veido dažādus izstrādājumus no metāla un koka, izstrādā dažādus datorrīku prototipus un idejas, daudzus audzēkņu darbus var aplūkot izstādē tehnikuma telpās Aronsona ielā 3 un apskatīt tehnikuma sociālajās vietnēs. Ja vēlaties iegūt sīkāku informāciju par to, kas notiek mūsu tehnikumā, uzzināt par konkrētām mācību programmām, pasākumiem un realizētajiem projektiem, apmeklējiet mūsu RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra mājaslapas Facebook, TikTok  un Instagram vietnēs.



Kas padara šo tehnikumu īpašu? Atveriet durvis uz iespēju pasauli, kur audzēkņi ne tikai mācās, bet arī kļūst par savas nozares meistariem.  Galu galā tikai no paša cilvēka ir atkarīgs, kā viņš pārveidos savu pasauli.



Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra audzēkņi ne tikai iegūst vidējo izglītību, bet arī attīsta savu profesionālo meistarību, apgūstot darba tirgū pieprasītas profesijas.



Mūsu tehnikumu absolvējušie audzēkņi spēj veiksmīgi konkurēt darba tirgū un atrast darbu savā specialitātē, jo mācību laikā mums ir cieša sadarbība ar vietējiem uzņēmējiem un darba devējiem, realizējot darba vidē balstītas mācības. Audzēkņi pilnveido savas profesionālās prasmes arī mācību prakšu laikā vietējos uzņēmumos. Vairāki mūsu absolventi ir izveidojuši savu biznesu, daži arī paši kļuvuši par pedagogiem, par to ir liels prieks. Mēs lepojamies ar to, ka mūsu audzēkņi ir konkurētspējīgi un daudzi paliek strādāt savā novadā. Un, visbeidzot, mēs ar nepacietību gaidām visus tos jauniešus pēc 9. klases, kuri nolēmuši iegūt kādu no mūsu tehnikumā apgūstamajām profesijām un pievienoties mūsu tehnikumam, kļūstot par daļu no mūsu aizraujošās un radošās ģimenes. Mūsu RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrā katrs atradīs savu vietu un varēs attīstīt savu potenciālu, iegūt vērtīgu pieredzi, profesionālo un vidējo izglītību. Ielūkojieties nākotnē kopā ar mums un dodiet saviem sapņiem iespēju piepildīties. Pievienojieties mums un kļūstiet par daļu no mūsu tehnikuma, kur mācības pārvēršas par iedvesmojošu piedzīvojumu, un nākotnes veidošana sākas tieši šodien.



Larisa RUKMANE,



Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra vadītāja