Pēdējais ledus akords

Trešo gadu pēc kārtas Andzeļu pagastā tiek rīkotas makšķernieku sacensības. Šogad tās bija atklātās: vietējiem bļitkotājiem piebiedrojās Dagdas un Andrupenes zemledus zvejas cienītāji.

Arla ezers sagādāja pagasta balvu pretendentiem pārsteigumu. Piemēram, copmanim Vladimiram Andrejevam no Andrupenes laimējās atrast vietu, kur mielojās nelielu plaužu bars. Izvilcis divus desmitus brangu zivju, līdz ieskaites laikam viņš uzrādīja tiesnešiem lomu, kas svēra 3,2 kilogramus. Par sudraba balvas ieguvēju kļuva vietējais makšķernieks Pēteris Stankevičs, kura kontā bija divi kilogrami raudu. Arī trešo vietu izcīnīja individuālo sacensību saimnieki: Viktora Sevostjanova lomā bija gandrīz divi kilogrami ezera sīkzivju.

Balvu par vislielāko eksemplāru saņēma Imants Kūla no Andrupenes, kurš no-ķēra mārciņu smagu plaudi, bet vismazāko ķīsi sērkociņa lielumā izvilka Pēteris Stankevičs. Piemiņas balvas saņēma juniori Oļegs Demidenko, Antons Pizāns un Valdis Saveļjevs, kā arī vecākais makšķernieks Jānis Skripka. Makšķernieku svētku dalībnieki neaizmirsa pateikties ezera saimniekam Vladislavam Beinarovičam, kurš dāvāja copmaņiem neaizmirstamus iespaidus. Savukārt “Ezerzeme” saka paldies mūsu lasītājam Vladislavam Višņevskim, kurš paziņoja redakcijai pēdējos jaunumus uz ledus.

Aleksejs GONČAROVS