Vēl viens projekts – skeitparks Krāslavā!

  • Sports
  • 27.09.2019 20:35
  • 599 skatījumi
img

Dzīvē nepieciešamas kustības, un veselība ir dārgāka par zeltu. Sen zināma patiesība: spēcīgā miesā veidojas cilvēka raksturs un griba, kas spēj apgaismot pasauli ar spilgtām domām un konkrētiem darbiem – sabiedrības labā!

Ko sēsi jaunībā, to pļausi briedumā. Tāpēc jaunākās paaudzes fiziskajai izglītībai jāpievērš īpaša uzmanība, un, protams, nevajadzētu taupīt līdzekļus. Šeit uzmanība un uzslavas pienākas modernam projektam, kura rezultātā pagājušajā piektdienā Krāslavā notika skeitparka atklāšana. Dubultpatīkami, ka jaunais sporta laukums radās nojauktās daudzdzīvokļu mājas vietā Artilērijas ielā. Vairāk tādu priecīgu metamorfožu! Vēlos nomierināt tos, kurus var kaitināt troksnis, kas neizbēgami nāk no skeitparka: tas ir labāk nekā lielgabalu dārdi. Starp citu, kurš izdomāja šo ielu nosaukt par Artilērijas? Mēs taču esam mierīgi cilvēki! Un, kas zina, iespējams, šajā laukumā pirmos galvu reibinošos trikus veiks tas, kuram lemts kļūt par čempionu jaunos olimpiskajos sporta veidos. Ne katrs vecmeistars sapratīs, kas ir skeitbords, skrituļslidas, BMX, MTB velosipēdi, kā arī skūteris. Nāciet paskatīties – iespaidīgi! Un labākā alternatīva lai ka pavadīšanai ielās. Tajā pašā laikā vecāku ieteikumi puišu iesācēju drošībai ir ne tikai vēlami, bet nepieciešami. Dievs pasargā sargāto.



Viss sākas ar sapni... Prezentējot kārtējo sporta objektu daudzdzīvokļu namu mikrorajonā, izskanēja idejas autora, tagad jau Varavīksnes vidusskolas astotās klases skolēna Raimonda Moiseja, vārds. Pagāja laiks, līdz sapnis kļuva par īstenību. Vēl kādu! Atklāšanas laikā nepārspējamus trikus demonstrēja galvaspilsētas meistari Artūrs Bogdanovičs, Toms Krasovskis un Jelgavas sporta lepnums Jānis Bauska. Ar apbrīnu un neslēptu skaudību uz meistariem nolūkojās mūsu iesācēji. Skeitparks nepieņem vājos garā, mākslīgie slidkalniņi un tramplīni nav paredzēti gļēvajiem un neizlēmīgajiem. Loterijas laikā tika izspēlētas ķiveres – galvenais ir drošība!



Sārto lentīti pārgrieza liela komanda - Ināra Dzalbe, Attīstības departamenta vadītāja, domes izpilddirektors Jānis Geiba, Alternatīvo un ekstrēmo sporta veidu centra pārstāvis Toms Siliņš, idejas autors Raimonds Moisejs... Pēc paraugdemonstrējumiem desmitiem zēnu devās uz jauno skeitlaukumu.



Projekts “Riska grupas jauniešu sociālā integrācija, balstoties uz sporta aktivitātēm” (risk-free) tiek īstenots Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas (Interreg V-A) ietvaros 2014.– 2020. gadam. Šo projektu finansē Eiropas Savienība. Projekta kopējās izmaksas ir 750 973,98 eiro. Līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda - 638 327,88 eiro.



Aleksejs GONČAROVS