Ierosmes zaptes laikam

Jāņogas marinādē

2,5 kg sarkano jāņogu; 2,5 kg Dansukker baltā cukura; l ēd.kar. malta kanēļa; l ēd. kar. aromātisko piparu; l ēd.kar. maltu krustnagliņu; 200 ml etiķa (12%).
Ogas noskalo, pārlasa, attīra no kātiņiem un vāra kopā ar cukuru 15 minūtes. Nosmeļ putas, pievieno garšvielas un etiķi, lēni vāra 30 minūtes. Noņem no plīts un vēlreiz nosmeļ putas. Iepilda karstās sterilās burkās un cieši aizvako. Uzglabā vēsā vietā. Marinētas jāņogas būs neparasta piedeva pie pikantiem ēdieniem kā alternatīva čamijam vai augļu mērcēm.

Kamberlendas ievārījums (jāņogu un upeņu ievārījums)

l apelsīns; 600 g sarkano jāņogu; 400 g upeņu; 100 ml ūdens; l kg Dansukker Ievārījuma cukura.
Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež loti smalkās strēmelītēs. Atdala atlikušo baltumu, augli sadala daiviņās. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos. Visu kopā ar ogām un ūdeni saliek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra (apmēram 2 minūtes). Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā tam jāpievieno arī vīns un sinepes un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā Kamberlendas mērce.
* Dansukker Ievārījumu cukuru var izmantot arī proporcijā 1:2. Jo vairāk cukura liksiet, jo biezāks būs ievārījums.

Bumbieru ievārījums ar safrānu un čilli

l kg gatavu bumbieru; 1/2 g safrāna; l sarkanā čilli pāksts; 300 ml Dansukker baltā cukura sīrupa; 500 g Dansukker Ievārījuma cukura.
Bumbierus nomizo, izgriež serdes un sagriež smalkās šķēlītēs. Kopā ar safrānu un cukura sīrupu izklāj lēzenā katlā, pārsedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 5 līdz 10 minūtes. Čilli noskalo, sasmalcina un kopā ar Ievārījuma cukuru pievieno ievārījumam. Visu vēlreiz uzvāra (ampēram 2 minūtes), salej tīrās izkarsētās burkās, aizvako un uzglabā vēsā vietā. Ļoti labi garšo kopā ar sieru vai grauzdiņu. Sīrupa vietā var izmantot 200 ml ūdens un 100 g cukura.

Vasaras garša burciņā

250 g zemeņu; 250 g ananāsu; 150 g upeņu; 350 g melleņu; 0,5- l kg Dansukker Ievārījuma cukura; puse vaniļas pāksts.
Ogas noskalo un pārlasa, attīrot no kātiņiem. Ābolus nomizo un sasmalcina. Ogas, ābolus, vaniļu un cukuru sajauc, uzvāra un ļauj savārīties līdz vēlamai konsistencei. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvako un uzglabā vēsā vietā.

Zemeņu balzamiko ievārījums

2 litri zemeņu; 200 ml vīna*; 100 ml balzamiko etiķa; l kg Dansukker Ievārījuma cukura.
Ogas noskalo un pārlasa. Lielākās ogas sadala sīkāk. Vāra kopā ar vīnu un etiķi 5 minūtes. Pievieno cukuru un turpina vārīt vēl 2 minūtes.
Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
* Sarkanais vīns un tumšais balzamiko etiķis padarīs ievārījumu tumšu, bet baltvīns un baltais balzamiko etiķis to “izbalinās”.

Ābolu un plūmju ievārījums

l kg plūmju; l kg ābolu; 300 ml ūdens; 2 kanēļa miziņas; 2 timiāna zariņi; l kg Dansukker Ievārījuma cukura.
Plūmes noblanšē, noņem miziņas, izņem kauliņus un sagriež gabalos.
Ābolus nomizo, izņem serdes un sadala šķēlēs. Plūmes kopā ar āboliem, ūdeni, kanēli un timiānu liek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt apmēram 5-10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Plūmju vietā var izmantot arī mellenes vai upenes.

Zemeņu un aveņu ievārījums

600 g zemeņu; 400 g aveņu; 500 g Dansukker Ievārījuma cukura; 2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura.
Zemenes noskalo, noņem kauslapiņas un sadala gabalos. Savāra kopā ar cukuru apmēram 5 minūtes. Pievieno Vaniļas cukuru. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Kazeņu ievārījums ar džinu

l kg kazeņu; 300 ml ūdens; l kg Dansukker ievārījuma cukura; 100 ml džina.
Kazenes noskalo un pārlasa. Kopā ar ūdeni uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vāra vēl 3 minūtes. Pievieno džinu. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Jāņogu ievārījums

1,5 kg sarkano jāņogu; l glāze rozīņu; l kg Dansukker Ievārījuma cukura.
Jāņogas noskalo, pārlasa un attīra no kātiņiem. Rozīnes noskalo.
Nepārtraukti maisot uzvāra un turpina vārīt 5 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.