Rūķu Ziemassvētki Skaistā

  • Kultūra
  • 03.01.2020 14:50
  • 474 skatījumi
img

Salatētis, garu ceļu mērojis un nonācis Skaistas pagasta Tautas namā (TN), jutās tik piekusis, ka nolēma zem eglītes nosnausties. Tikmēr čaklie rūķi, kas visu gadu bija gatavojušies Ziemassvētkiem, nevarēja sagaidīt, kad nu vecītis būs gatavs svētku pasākumam, tāpēc, cerēdami, ka Salatētis nedusmosies, novadīja svētkus paši.

Rūķi bija sarūpējuši uz katra svētku galda pa svecītei – lai gaismiņa tumsu kliedē, lai ir silti un mājīgi visiem kopā – gan lieliem un maziem skaistiešiem, gan viesiem, kas uz svētkiem bija sabraukuši no malu malām. Kad iemirdzējās svecīšu liesmiņas, sākās priekšnesumu, rotaļu, atrakciju un konkursu laiks. Rūķi bija centušies godam – ne tikai izdomājuši dažādas izklaides, bet arī sarūpējuši balvas atraktīvākajiem ballētājiem. Ikviens, kas piedalījās, tika apbalvots ar kādu kārumu.



Izskatās, ka Skaista godam attaisno pagasta nosaukumu. Ziemassvētku priekšnesumu programmā uzstājās gan lielākas, gan mazākas daiļā dzimuma pārstāves – dejoja TN deju ansamblis „Taurenīši” (vadītāja Sanita Vecele), dziedāja meiteņu vokālais trio (vadītāja Ilga Akutjonoka) un solistes Eva un Elīna Vecele. Toties konkursos veiklību un apķērību varēja demonstrēt ikviens.



Sirsnīgi un jauki svētki, kas noslēdzās ar balli. Paldies Guntai Ļaksai – Timinskai un Sanitai Vecelei, kas iejutās čaklo rūķu lomās.



Iveta LEIKUMA