Ķīnas grafika, Latvijas ainava

  • Kultūra
  • 20.12.2019 12:52
  • 363 skatījumi
img

To var uzskatīt par Ziemassvētku brīnumu. Beidzot mūsu pilsētas skaistuma cienītāji, guva iespēju iepazīties ar ķīniešu mākslas oriģināliem!

Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā ir atklāta grafiķes Hongge Zhang (Mērijas), kas jau desmit gadus dzīvo, strādā un rada Rīgā, izstāde. Piedzīvojusi karjeras uzplaukumu pilsētvides dizaina jomā, augstas klases speciāliste, kas izglītību ieguvusi Pekinā, Mērija izveidoja Latvijas un Ķīnas Kultūras asociāciju un veiksmīgi piedalās starptautiskos projektos. Mākslas izstādes, meistarklases, tūristu apmaiņa... Un cieša sadarbība ar latviešu gleznotājiem, kas palīdzēja Mērijai atklāt Krāslavu.



Faktiski mūsu muzeja izstāžu zāle harmoniski apvienoja divas personālizstādes. Rīdzinieks Aleksandrs Neberekutins - izcila personība, viens no mūsu republikas vadošajiem māksliniekiem, Latvijas Starptautiskās akvareļu asociācijas prezidents, trīskārtējs plenēra “Krāslavas palete” dalībnieks. Šovasar viņš mums apsolīja tikšanos ar ķīniešu mākslinieci un - turēja savu vārdu! Godājamais gleznotājs - aktīvs starptautisko izstāžu organizators un dalīb
nieks tiek uzskatīts par Latvijas līderi prestižajā itāļu salonā “Fabiano in Watercolor”. Atzīta mākslinieka iecienītā tēma ir pilsētas ainava. Darbojoties dažādos žanros, otu meistars ar plašu starptautisku slavu dod priekšroku akvareļiem. Bet Krāslavā piedāvātajā kolekcijā - audekls un eļļa.



Laipni lūgti neparastajā izstādē, kur ieraudzīsiet arī mūsu pilsētas ainavas un autora sajūsmināto skatienu uz skaistuli Daugavu.



Aleksejs GONČAROVS