Krimināls, notikumi

Laika periodā no 01.06.2022. līdz 07.06.2022. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 66 notikumi, no tiem svarīgākie:

06.06.2022. tika uzsākts kriminālprocess atbilstoši Krimināllikuma 192.panta pirmajai daļai par to, ka, veicot inkasāciju Krāslavā, Brīvības ielā 17, bankomātā tika konstatēta viltota 50 euro banknote.

06.06.2022. tika uzsākts kriminālprocess atbilstoši Krimināllikuma 312.panta otrajai daļai par to, ka Krāslavas pilsētā vīrietis vadīja automašīnu Audi A6 tiesību lieguma laikā, ar ko pārkāpa piemēroto sodu. Vainīgā persona ir noskaidrota.

03.06.2022. Valsts vides dienesta darbinieki pie Daugavas Krāslavas novadā, Ūdrīšu pagastā aizturēja vīrieti, malu zvejnieku, kurš pie sevis glabāja un pārnēsāja  medību bisi  ТОЗ 34Р, 12. kalibra ar divām patronām, bez attiecīgās atļaujas. Sakarā ar minēto faktu tika uzsākts kriminālprocess atbilstoši Krimināllikuma 233.panta otrajai daļai. Medību bise ar patronām tika izņemta.



02.06.2022. tika uzsākts kriminālprocess  atbilstoši Krimināllikuma 262.panta pirmajai daļai un 312.panta otrajai daļai par to, ka Krāslavas novadā, Ūdrīšu pagastā vīrietis vadīja automašīnu BMW, būdams alkohola reibuma stāvoklī 3,0360 promiles, tiesību lieguma laikā, ar ko pārkāpa piemēroto sodu. Kriminālprocess tika nosūtīts prokuratūrai personas saukšanai pie kriminālatbildības.



02.06.2022. tika uzsākti seši kriminālprocesi par vairākām pārtikas produktu un alkoholisko dzērienu zādzībām no veikala “CITRO” Krāslavā, Rīgas ielā 36. Vainīgās personas tika noskaidrotas. Daļu zaudējuma par nozagtajām precēm vainīgās personas atlīdzināja. Vainīgās personas tiks sauktas pie kriminālatbildības atbilstoši Krimināllikuma 180.panta pirmajai daļai.



Informējam, ka 2022.gada maija beigās par vairāku zādzību izdarīšanu Krāslavas novadā, Ūdrīšu pagastā 2022.gada maija mēnesī,  tika aizturētas trīs personas- 2001.gadā dz. vīrietis un divas sievietes, dzimušas 1982.gadā un 2003.gadā. No vainīgajām personām tika atgūtas vairākas nozagtas mantas, kuras tiks atgrieztas to īpašniekiem. Bez tam tika noskaidrots, ka vainīgās personas daļu nozagto mantu nodeva lombardos Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī. Lombardos nozagtās mantas arī tiks izņemtas un atgrieztas to īpašniekiem.



Bez tam informējam, ka 2022.gada aprīlī un maija mēnesī VP Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa darbinieki izņēma no Krāslavas novada iedzīvotājiem nelegāli ražotu alkoholu, tabakas izstrādājumus un munīciju, tas ir,  izņēma vairāk nekā 536 litrus nelegāli ražota alkohola, tabakas izstrādājumus bez Latvijas republikas akcīzes markām, alkohola ražošanai nepieciešamās sastāvdaļas un ierīces, kā arī munīciju. Kopumā tika izņemti 255 litri nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu, kas visdrīzāk ir kandža un brāga, kā arī ierīci, kas paredzēta alkohola pagatavošanai. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess atbilstoši Krimināllikuma 221. panta 1.daļai- par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.



Tāpat 2022.gada 13.aprīlī VP Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, realizējot operatīvo informāciju un veicot sankcionēto kratīšanu, iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros Krāslavas novadā, 1968.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā atrada un izņēma 179 litru caurspīdīga šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu, kas visdrīzāk ir kandža, četras kannas, kas pildītas ar dzeltenīgu duļķainu šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaržu (brāga) – kopā 102 litrus, 8460 gabalus tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas republikas akcīzes markām, kā arī 13 dažāda kalibra patronas. Vīrietim draud kriminālatbildība atbilstoši Krimināllikuma 233.panta otrajai daļai -  par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat vīrieša darbībās ir saskatāmas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes, kas paredzētas Krimināllikuma 221.panta pirmajai daļai -  par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.



Svetlana OSTROVSKA, Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietniece